Čas u Dunavskom parku za osnovnoškolce povodom Dana zaštite prirode

Časom u prirodi u Dunavskom parku za učenike trećih razreda OŠ “Đorđe Natošević“ JKP “Gradsko zelenilo“ obeležiće 11. april – Dan zaštite prirode.

Đaci će na času moći da se upoznaju sa osnovnim vrednostima parka koji je spomenik prirode II kategorije.

Program počinje u 11 časova ispred saletle u Dunavskom parku. Nakon obilaska parka sa biolozima, deca će čuti predavanje o značaju očuvanja čovekove okoline i reciklaže otpada. Za tu priliku će biti postavljene reciklažne korpe za otpatke: za PVC ambalažu, za organski i za ambalažni otpad (karton). Posle kratkog predaha i užine u parku, deca će sama imati priliku da razdvajaju otpad u korpe za reciklažu.

Po prirodnim karakteristikama Srbija može da se nazove “Evropa u malom” sa ekosistemima od submediteranskog do subarktičkog tipa, a najočuvaniji i najznačajniji delovi prirodne baštine proglašeni su za zaštićena područja i trenutno ih ima 463, a čine 6,53 % teritorije Srbije.

Dan zaštite prirode, 11. april ustanovljen je Zakonom o zaštiti prirode 2009. godine, kako bi se javnost podsetila na značaj očuvanja prirode Srbije. Tog dana 1949. godine prvi put je ustanovljen status jednog područja kao zaštićenog prirodnog dobra – Spomenika prirode “Velika i Mala Ripaljka” u opštini Sokobanja.

Obeležavanje Dana zaštite prirode pomogla je kompanija „Univereksport“.

 

autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari:

Budite prvi koji će komentarisati vest!