Nagrade za četiri medicinske sestre Instituta za onkologiju Vojvodine

       
Foto: pixabay.com

Četiri medicinske sestre Instituta za onkologiju Vojvodine dobitnice su nagrade “Dobrila Pejović”, koja se dodeljuje za rezultate ostvarene u razvoju i unapređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije.

Ovo je prvi put da je nagrada “Dobrila Pejović” dodeljena medicinskim sestrama zdravstvene ustanove u Vojvodini. Nagrađen je tim medicinskih sestara Instituta za onkologiju Vojvodine koji čine: glavna medicinska sestra Sandra Spajić, sms, Mirjana Bubulj, sms, Slavica Trifunčević, sms, i Jelena Marijan, ssi.

Zajedničkim radom i saradnjom sa svojim kolegama, drugim ustanovama i organizacijama, ove medicinske sestre svoje znanje i stručnost godinama unazad primenjuju za dobrobit zdravlja svih pacijenata. Pored toga, konstantno se bave zdravstveno obrazovnim radom, a posebnu pažnju tim medicinskih sestara Instituta za onkologiju Vojvodine posvećuje humanitarnim i kulturnim aktivnostima. U poslednje dve godine za pacijente koji se leče na Institutu organizovani su mnogi kulturni i muzički događaji, na svim klinikama opremljene su biblioteke za pacijente, a renoviran je i opremljen veliki broj organizacionih jedinica.

Nagrada “Dobrila Pejović” namenjena je medicinskim sestrama koje su svojim delovanjem doprinosile negovanju i razvoju svoje struke i njenih temeljnih vrednosti.
Dodeljuje je petočlana komisija Udruženja medicinskih sestra i tehničara Kliničkog centra Srbije “Sestrinstvo“, a kriterijumi za dobijanje ovog priznanja nisu samo obrazovanje, iskustvo, saradnja i profesionalni razvoj.

Nagrada timu sestara podrazumeva da su te sestre u sprovođenju zdravstvene nege uvele novine koje su doprinele bržem oporavku, kvalitetnijem životu i uštedi u lečenju obolelog.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: