NS Uživo sa radnicima ”Puta” : Očišćene ulice prvog prioriteta (VIDEO)

Ekipa NS Uživo jutros je bila sa radnicima Zimske službe JKP Put, kako bismo se uverili kakvo je stanje na terenu i potražili odgovore na pitanja naših sugrađana šta trenutno rade službe zadužene za čišćenje puteva, koje ulice su prohodne i kada će saobraćaj biti normalizovan.

Pogledajte šta su jutros radili zaposleni u Zimskoj službi:

Prema rečima ekipe Zimske službe JKP ”Put”,  trenutno su očišćene sve ulice 1. prioriteta u gradu, odnosno one kojima saobraćaju vozila GSP-a. U toku je čišćenje ulica 2. i 3. prioriteta, koje će uskoro biti potpuno očišćene i prohodne.

”Danas je na gradskim ulicama u svakom momentu između 32 i 35 vozila i 17 mašina, dok je tokom noći na terenu bilo 30 vozila i 15 mašina. Većina vozila imaju i grtalicu i posipač soli”, kažu u JKP ”Put”.

Foto: nsuzivo.rs

Iz Zimske službe napominju i da sve trase na sremskoj strani grada u ovakvim vremenskim prilikama spadaju u puteve 1. prioriteta, jer kada pada sneg neophodno je da ti putevi budu što pre raščišćeni zbog specifične konfiguracije terena.

”Na sremskoj strani, deo trasa pripada redu državnih puteva, ali u ovakvim vremenskim prilikama gradske službe čiste i te puteve, ukupne dužine oko 200 kilometara, pored 600 km puteva koji su u našoj redovnoj nadležnosti”,  napominju u JKP Put.

Kada ima leda na putu, so koja se posipa efikasna je samo na temperaturama do -7 stepeni, a posipanje rizle se izbegava da se ne bi oštetila vozila koja učestvuju u saobraćaju.

Autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari: