Posađeno 30 sadnica u OŠ ”Miroslav Antić” u Futogu

Radnici „Gradskog zelenila“ danas su zajedno sa đacima posadili 10 stabala lipe i 20 koprivića u dvorištu Osnovne škole „Miroslav Antić“ u Futogu. Preduzeće je doniralo 10 lipa, dok su nabavku preostalih 20 sadnica finansirali roditelji učenika.

Zahvalivši se na pomoći, direktorka škole Gordana Hajduković – Jandrić izjavila je da je akciju pokrenuo Tim za estetsko uređenje i ekologiju povodom Svetskog dana šuma. Ideja je bila da svako odeljenje obezbedi svoju sadnicu, učestvuje u njenom sađenju a kasnije i negovanju biljke.

„U nastavi kako prirodnih tako i društvenih nauka postoje sadržaji u vezi sa ekologijom, ali se u našoj školi realizuju i istraživački projekti koji se bave obnovljivim izvorima, štednjom energije, kao i posledicama korišćenja konvencionalnih izvora na budućnost naše planete“, istakla je direktorka Gordana Hajduković – Jandrić.

Savetnik direktora „Gradskog zelenila“ za medije Ivan Nožinić rekao je da mu je drago što je za donaciju izabrana škola koja se nalazi u prigradskom naselju, jer je to još jedan pokazatelj da su, kada je reč o održavanju zelenih površina, izjednačena gradska i prigradska naselja Novog Sada.

On je naglasio da je prijatno iznenađen visoko razvijenom svešću učenika OŠ „Miroslav Antić“ o značaju obogaćivanja i zaštite prirode.

autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari:

Budite prvi koji će komentarisati vest!