Poznati umetnik Uroš Đurić vodiće posetioce kroz izložbu “Andy Warhol”

       

Poznati umetnik Uroš Đurić biće kustos izložbe “Andy Warhol” u Zbirci strane umetnosti Grada Novog Sada, 21. juna u 19 sati, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u toj ustanovi kulture.

Tom prilikom govorilo se i o otkrivanju spomenika mira “One Day…” koji je kreirala svetski poznata multimedijalna umetnica i mirovna aktivistkinja Joko Ono, kao i o izložbi francuskog slikara Anri de Tuluz-Lotreka koja će biti održana od 1. do 14. jula.

Govornici na konferenciji bili su i direktorica Muzeja grada Novog Sada Vesna Iković i direktor Fondacije Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture Nemanja Milenković. Kako se moglo čuti, predstavljanje rada tri velika svetska umetnička imena, praktično u jednom mesecu, sjajan je zamajac na putu ka godini titule Evropske prestonice kulture.

“Sve što radi Fondacija u skladu je sa Strategijom razvoja kulture Novog Sada, ali i sa evropskim standardima. ‘Tvrđava mira’ kao četvrta platforma, predstavlja pomirenje u kontekstu spajanja i povezivanja, i to ustanova kulture sa vaninstitucionalnom scenom, produkcijskih kuća sa javnim sektorom i tome slično. Joko Ono je veoma značajna za celokupnu umetnost i čekamo njenu potvrdu oko datuma otvaranja izložbe, a drago mi je i što će Novi Sad biti domaćin izložbe francuskog umetnika koji je veoma popularno predstavljao subverzivnu kulturu. Zahvaljujem se Urošu što se odazavao pozivu da stručno vodi kroz izložbu ‘Andy Warhol’, a svi ovi programi su značajni za naš grad kao Evropsku prestonicu kulture, ali i generalno”, rekao je Milenković.

Direktorica Muzeja grada Novog Sada Vesna Iković istakla je da se postavka “Andy Warhol” može pogledati do 25. juna, i zahvalila se Visconti Fine Art galeriji iz Ljubljane na podršci u organizaciji izložbe.

“Grad i Fondacija podržavaju sve naše projekte, a uključeni smo i u ‘Tvrđavu mira’, te smo svake srede u 13 časova obezbedili besplatan ulaz za sve posetioce”, izjavila je Vesna Iković.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
ma da

Hahahaha Uroš “Ć”urić