Prolećne “Cvetne pijace” od sledećeg vikenda na platou ispred Spensa

       

Sledećeg vikenda počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već četrnaestu godinu sa ciljem da svi građani i građanke, kao  i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova. Cvetne pijace se održavaju petkom i subotom na platou ispred SPC “Vojvodina”.

I ovog puta, Cvetne pijace će imati nekoliko izložbenih celina – izložbu cveća i sadnica, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu starih i umetničkih zanata.

Planirani termini održavanja Cvetnih pijaca za proleće 2018. godine su:

I „Cvetna pijaca“ – 13 – 14. april

II „Cvetna pijaca“ – 20 – 21. april

III „Cvetna pijaca“ – 27 – 28. april

IV „Cvetna pijaca“ – 04 – 05. maj

V „Cvetna pijaca“ – 11 – 12. maj

VI „Cvetna pijaca“ – 18 – 19. maj 2018. godine.

U slučaju lošeg vremena, Cvetne pijace mogu se otkazati, a mogu se organizovati i dodatne ukoliko građani budu zainteresovani.

Prema rečima organizatora, cilj manifestacija je takođe i ekološka edukacija građana svih uzrasta kroz razne akcije i radionice koje su deo programa manifestacija.

Pokret gorana Vojvodine će se, kako kažu, i ove godine potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

 

autor: nsuzivo.rs

Komentari: