Rekonstruisan vrtić ’’Zlatna greda’’ u centru grada

Završena je rekonstrukcija vrtića  „Zlatna greda”,  rađena u prethodne tri i po godine.  Grad Novi Sad je za tu namenu izdvojio 38 miliona dinara.

Izvedeni građevinski radovi su podrazumevali radove na značajno oštećenoj fasadi i krovu, malterisanje unutrašnjih zidova, postavljanje crepa, protivkliznih keramičkih pločica, hrastovog parketa, oblaganje plafona gips-pločama i zamenu stolarije.

Objekat „Zlatna greda” ima 5,5 vaspitno-obrazovnih grupa, a broj upisane dece je oko 150. Za vreme sanacije objekta, deca su boravila u drugim vrtićima Ustanove, a po završetku rekonstrukcije, deca su 19. marta počela da pohađaju vrtić u svojoj zgradi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević  je prilikom posete vrtiću ’’Zlatna greda’’ istakao da je taj obejkat specifičan jer se zbog svoje posebne kulturno-istorijske vrednosti pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

’’Zaista sam zahvalan, kako upravi Predškolske ustanove, tako i zaposlenima i roditeljima 150 dece koja idu u ovaj vrtić, na podršci i strpljenju tokom procesa renoviranja. Nastavljamo da ulažemo u druge objekte i mislim da ćemo do kraja godine završiti projektovanje budućeg obdaništa u Orahovoj ulci na Klisi, kao i izmenu planske dokumentacije za Adamovićevo naselje, gde će biti novo obdanište’’, rekao je Vučević.

Gradonačelnik je najavio i razgovor o promeni cene boravka dece u vrtićima.

’’Poslednjih 12 godina nije menjana cena, a Zakon više ne obavezuje lokalnu samoupravu da daje 80% cene, već iznos do 80 procenata. Naš stav je da ćemo se truditi da teret povećanja cene, koje neće biti radikalno, maksimalno prebacimo na Grad i da time ne prouzrokujemo finansijske probleme ni „Radosnom detinjstvu”, ni roditeljima’’, rekao je Vučević.

autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari:

Budite prvi koji će komentarisati vest!