U subotu radionica za decu u Galeriji Matice srpske

Foto: Relja Ivanić

U subotu, 12. maja 2018. godine od 11 do 12.30 sati biće održana kreativna radionica za decu Magija stvaranja fotografije u Galeriji Matice srpske.

Na izložbi Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika biće izložen stari aparat za izradu fotografije zahvaljujući kojem će deca naučiti kako je izgledalo fotografisanje u prošlosti. Videće šta je sve bilo potrebno da bi se izradila fotografija – mračna komora, hemija, ploče, barut i drugo, i koliko dugo je trajao taj proces.

Nakon što dobro prouče šta se dešava iza fotografskog objektiva, deca će videti kako je biti ispred njega. Zajedno sa organizatorima, deca će napraviti  „foto-sešn” i njihove fotografije biće štampane tako da izgledaju kao da su rađene starom fotografskom tehnikom, a oni će nacrtati ram u koji će zalepiti svoj portret.

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150 dinara.

Ciklus radionica u maju posvećen je izložbi Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika na kojoj su izložene fotografije stručnjaka Galerije Matice srpske, javnih ličnosti Novog Sada i naše publike. Cilj izložbe jeste da se Galerija i umetnost „povežu” s publikom, čime se ističe ideja da umetnička dela koja se čuvaju u muzejskim ustanovama pripadaju ljudima i da umetnost samo u interakciji s njima ostvaruje svoje vrednosti i značaj. Deca predstavljaju važan deo galerijske publike i zato kroz kreativne radionice želimo da i oni budu deo projekta i izložbe Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika.

autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari:

Budite prvi koji će komentarisati vest!