“Uhvati film” u Futogu i na Slanoj bari

       

Novosadski filmski karavan Uhvati film, nastavlja sa projekcijama po mestima novosadske opštine. Najbolji filmovi sa Uhvati film festivala, biće prikazani 20. septembra od 18 časova u Bioskopu KC Mladost Futog, u saradnji sa Bioskopom KC Mladost Futog. Narednog dana. 21. septembra od 18 časova  projekcija najboljih Uhvati film filmova biće prikazana u MZ Slana bara.

U bioskopu KC Mladost u Futogu biće prikazano pet kratkometražnih filmova: Zaveslaji iz Srbije, Užad i Cezarov glas iz Španije, Ljubav na prvi pogled iz Engleske i Karmen iz Italije.

U MZ Slana bara biće prikazana četiri kratkometražna filma: Zaveslaji iz Srbije, Užad i Cezarov glas iz Španije, Ljubav na prvi pogled iz Engleske. U oba mesta, nakon projekcije filmova, publiku očekuje diskusija.

Projekcije se realizuju u okviru Novosadskog filmskog karavana Uhvati film, koji je podržala Gradska uprava za kulturu. Događaji se sastoje od jednosatnih projekcija izabranih filmova sa Uhvati film festivala, u novosadskim udaljenijim mesnim zajednicama/ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Projekat se realizuje u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu.

Ovogodišnje premijerno izdanje 16. Filmskog festivala Uhvati film, održaće se od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, nakon čega će svoje izdanje imati i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.

Važan cilj ovog festivala je i informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: