Upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ moguć i putem internet aplikacije

       
foto: Pixabay

Od narednog konkursa 23. aprila do 09. maja 2018 godine, roditelji će moći da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“, putem internet aplikacije u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Korišćenjem elektronske usluge na internet sajtu, na osnovu unetih podataka, sistem eUprave automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, što olakšava prijavu na konkurs, jer se sva potrebna dokumentacija pribavlja putem elektronske usluge, pa roditelji ne moraju da dolaze na pisarnicu Predškolske ustanove i obilaze druge ustanove.

Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu u radnoj 2018/2019. godini može se podneti putem elektronske usluge samo za dete koje nije iz društveno osetljive grupe (deca žrtava nasilja u porodici, deca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, deca iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr.) zato što se za dete iz društveno osetljivih grupa Predškolskoj ustanovi mora dostaviti dokumentacija kojom se dokazuje navedeno.

“Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, roditeljima će biti omogućeno da putem interneta, od svoje kuće, prijave decu za upis u vrtiće. Na ovaj način, roditelji će izbeći nepotrebne gužve i gubljenje vremena u čekanju u redovima, a neće plaćati ni razne takse koje su ranije morali”, rekao je ovim povodom član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić.

Roditelji koji ne žele da koriste internet, prijave na Konkurs za upis dece, sa potrebnom dokumentacijom, podnose Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

Prijavu na Konkurs je potrebno podneti i za decu sa liste čekanja.

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu koja počinje 1. septembra 2018. godine biće objavljen 22. aprila 2018. godine.

Više informacija i tehničkih detalja o elektronskom upisu biće blagovremeno objavljeno na sajtu grada i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

Autor: nsuzivo.rs

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Okej

A gde da preuzmemo aplikaciju?