Претрага
Претрага
Close this search box.

Osnovna škola u Ledincima dobila fiskulturnu salu

Foto: Grad Novi Sad

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novim Ledincima dobila je novu fiskulturnu salu  sa tribinama. Sala je građena po principu energetske efikasnosti i zagreva se sistemom toplotnih pumpi. U toj školi se nastava odvija u dve školske zgrade – matičnoj u Sremskoj Kamenici i u područnoj u Novim Ledincima.

Fiskulturna sala u Ledincima ima veliki značaj za učenike, jer prvi put dobijaju moderno opremljen prostor u kojem će moći na efikasan način da se realizuju časovi fizičke kulture, kao i dodatne aktivnosti kroz akciju „Besplatan sport u školama“ koje organizuje Grad.

Foto: Grad Novi Sad

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

Učenici škole izveli su priredbu nakon koje je gradonačelnik uručio prigodne poklone prvacima te škole u vidu knjige-slikovnice o Novom Sadu „Grad golubijeg srca“ čije izdavanje je pomogla Gradska uprava za privredu, preko Turističke organizacije Grada Novog Sada. Istu knjigu, dobiće svi učenici prvog razreda novosadskih osnovnih škola, a povodom 1. februara Dana grada.

Foto: Grad Novi Sad

“Na lep način smo počeli obeležavanje 270. rođendana Grada Novog Sada, završetkom fiskulturne sale u područnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ledincima. Sada možemo reći da praktično sve osnovne škole na teritoriji Novog Sada imaju ili su pri kraju izgradnje školskih sala, čime retko koji grad može da se ponosi. U Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“, još je letos počela izgradnja i verujem da će ove godine biti završena potpuno nova i moderna fiskulturna sala. Dakle, stečeni su uslovi da se svi đaci osnovnih škola mogu baviti fiskulturom, raznim sportovima i što je najvažnije, da budu na sportskim terenima, a ne da provode vreme na manje kvalitetan ili nekvalitetan način”. Istakao je Vučević

Ova sala, površine oko 800 metara kvadratnih, je počela da se gradi u februaru 2016, a završena je krajem 2017. godine.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti