Претрага
Претрага
Close this search box.

POKS kritikuje Novakovića: Zaboravio je u kakvom haosu je ostavio Novi Sad!

Borislav Novaković, Foto: Youtube/Printscreen/N1

Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je da “osuđuje licemerno ponašanje bivšeg gradonačelnika Novog Sada i nekadašnjeg istaknutog funkcionera Demokratske stranke Borislava Novakovića, piše portal Srbija danas.

Kako se navodi u saopštenju POKS-a, Novaković je iznosio proizvoljne i netačne optužbe na račun aktuelne gradske vlasti, zaboravljajući u kakvom je haosu ostavio Novi Sad nakon njegovog mandata.

Borislav Novaković, poznatiji kao Solunac, jer je kao poslanik Demokratske stranke glasao iz tog grada za odluke Skupštine Srbije, daje sebi za pravo da kritikuje napore gradske vlasti da se reši goruće pitanje SPENS-a, a zaboravlja da su najveći problemi i dubioza ovog preduzeća nastali upravo za vreme njegovog mandata – saopštio je POKS.

Iz POKS-a poručuju da Novaković, pre nego što kritikuje, prvo treba da objasni, zašto je kao direktor Zavoda za izgradnju Grada Novog Sada, naložio direktoru JKP “Put” da se vrati sa godišnjeg odmora iz Šibenika, kako bi povukao ponudu na tenderu ZIG-a za izgradnju Somborskog i Subotičkog bulevara, koja je, kako tvrdi ovaj pokret, bila najpovoljnija.

POKS; Foto: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Novaković je to uradio da bi ponudu korigovao i uvećao i time omogućio njegovim favoritima, privatnim kompanijama, da pobede i tako ugovore posao skuplji za više stotina miliona dinara. Za taj iznos je oštetio budžet grada – piše u saopštenju.

Optužbe od šampiona korupcije POKS ne shvata ozbiljno, a i građani Novog Sada, što su i pokazali na poslednjim predsedničkim izborima minornom podrškom kandidatu Narodne partije – zaključuje se u saopštenju pokreta.

Izvor: srbijadanas.com

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti