Lažne nagradne igre kruže Fejsbukom

       

Hrvatski MUP obavestio je javnost da su primili više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Fejsbuk stranicama čiji je cilj pribavljanje ličnih podataka on-lajn žrtava i njihova zloupotreba, prenosi Večernji.hr.

“Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Fejsbuk stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre, gde je za učestovanje potrebno stranicu označiti sa “sviđa mi se”, podeliti objavu na sopstvenom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, učesnici ove lažne nagradne igre primaju poruku kako su srećni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju da pošalju fotografiju svog lica i lične karte”, prenosi Večernji.hr.

Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinilaca, koji su kreirali lažne Fejsbuk stranice, da na prevaru pribave njihove lične podatke u svrhu zloupotrebe – objavio je MUP na svojoj internet stranici.

MUP zbog toga upozorava korisnike Fejsbuka da ne dele takve objave na vlastitim stranicama i da svoje fotografije i fotografije ličnih isprava ne šalju putem društvenih mreža ili elektroničke pošte.

 

Izvor: Tanjug

Komentari: