Očekujemo podršku Nemačke za kompromisno rešenje za Kosovo

       
Foto: predsednik.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će uz podršku Nemačke i kancelarke Angele Merkel biti postignuto kompromisno rešenje za Kosovo.

Predsednik Srbije je rekao da je ponosan na to što je napravljen sporazum Srbije i Nemačke o ratnim memorijalima na teritoriji obe države što vodi do “konačnog političkog pomirenja”.

“Srbija i Nemačka imaju rekordnu trgovinsku razmenu koja je dostigla 4,4 milijarde evra, a Nemačka je sada ubedljivo na vrhu kao trgovinski partner Srbije“, rekao je Vučić.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je nakon sastanka sa Vučićem da Nemačka podržava evropsku perspektivu Srbije i ohrabruje je da nastavi započete reforme.

”Nemačka i dalje podržava Srbiju na njenom putu ka EU i impresionirana je kako Beograd korača putem reformi i  ohrabrujemo srpske valsti da to čine i dalje”, rekla je Merkel.

Nemačka kancelarka je navela i da je Nemačka važan trgovinski partner Srbije sa nizom direktnih investicija i više od 40.000 zaposlenih u nemačkim firmama u Srbiji.

izvor: beta.rs

Komentari: