Pokrajina obezbedila preko 12 miliona dinara za protivgradnu zaštitu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je preko 12 miliona dinara na konkursu namenjenom predstavnicima lokalnih samouprava.

Prilikom dodele ugovora u Pokrajinskoj vladi, resorni sekretar mr Vuk Radojević je istakao da je reč o meri agrarne politike, koju Sekretarijat u ovoj godini prvi put primenjuje. On je naveo i da će ova mera koja je strateška, biti nastavljena i u 2018. godini, u cilju očuvanja useva na vojvođanskim poljima.

Danas potpisujemo 21 ugovor, dakle reč je o gotovo polovini jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine.Namera Pokrajinske vlade je da u narednoj godini budemo još efikasniji.Sekretarijat će praktično samostalno sprovesti javnu nabavku protivgradnih raketa i staviti ih na raspolaganje Republičkom hidrometeroološkom zavodu, koji će prema iskazanim realnim potrebama sa terena, interventno delovati i dostavljati ih jedinicama lokalnih samouprava“, najavio je Radojević.

Mere protivgradne zaštite u 2018.

On je istakao da današnje potpisivanje ugovora sa lokalnim samoupravama predstavlja značajno zajedničko ulaganje u sistemsko rešavanje protivgradne zaštite. Međutim, model centralizovanog načina može na efikasniji način zadovoljiti potrebe lokalnih samouprava, te će stoga, kako je Radojević naglasio, doći do promene na način da Republički hidrometeorološki zavod, koji je nadležan, odredi prave potrebe i obezbedi lokalnim samoupravama dovoljan broj protivgradnih raketa.

Sekretar je podsetio da i Ministarstvo poljoprivrede u 2018. godini planira mere koje će biti u funkciji sistemskog rešavanja protivgradne zaštite. Reč je o digitalnim protivgradnim stanicama, koje će pokrivati nekoliko regija, a u budućnosti celokupnu teritoriju Republike Srbije.

On je istakao da lokalne samouprave treba da spremno dočekaju narednu godinu i sa potrebnom dokumentacijom na vreme apliciraju na konkursima Sekretarijata. Takođe, ono što će biti uslov za ostvarivanje prava na bespovratna sredstva u narednoj godini su realizovani projekti iz prethodnih godina.

Radojević je rekao i da će rokovi biti skraćeni, kako bi se realizacija ugovora završila u budžetskoj godini. Ovo je, po njegovim rečima, dobar način da se zajednički postigne veća efikasnost.

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari:

Budite prvi koji će komentarisati vest!