Ovako najverovatnije izgledaju vanzemaljci

Napretkom tehnologije, omogućeno nam je veće istraživanje svemira i bolje razumevanje kako on funkcioniše, a uz to, na korak smo bliže da uspostavimo kontakt sa drugim formama života u svemiru, ako postoje.

Znamo da svaka peta zvezda u Mlečnom putu ima makar jednu planetu sličnu Zemlji koja kruži oko nje. To bi značilo da postoji gotovo 20 milijardi planeta sličnih zemlji, samo u našoj galaksiji. Iako postoje brojni faktori koji utiču na stvaranje života, ipak nas ovo  navodi na pomisao da je velika verovatnoća da postoji još neka forma života negde na nekoj planeti.

Institut SETI (The Search for Extraterrestrial Intelligence) razvio je 42 teleskopa visokog napona koji skeniraju milion zvezda u potrazi za komunikacijom vanzemaljaca. Prošle godine, astronomi su poslali signal u vidu elektronske muzike i druge informacije u nadi da će na signal naići vanzemaljci.

Jedan tim naučnika, eksperata u eksobiologiji, objavili su istraživanje koje opisuje kako vanzemaljci najverovatnije izgledaju. Ovo su njihove pretpostavke.

Kako izgledaju vanzemaljci?

Vanzemaljci, baš kao i ljudi, imaju stereo vid, koji dozvoljava očima da upoređuju slike i prate daljinu, što je neophodna odlika predatora koji love i prate plen.

Ovo ne znači da su oni agresivni, ali znači da su možda njihovi preci bili predatori. Prema naučnicima, ovo otvara i razlog za brigu ukoliko se susretnemo sa njima. Takođe, vanzemaljci sigurno imaju i jezik kojim se sporazumevaju.

Ukoliko bi pak vanzemaljci potekli sa neke planete na kojoj ima vode, poput Jupiterovog satelita Evrope, mogli bi da izgledaju slično kao neke morske životinje, poput hobotnica.

Koliko je ovo sve zaista verovatno, možda ćemo i saznati, ukoliko vanzemaljci, ako postoje, jednako kao ljudi rade na tome da se susretnu sa bićima drugih planeta.

autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari: