Претрага
Претрага
Close this search box.

Dobar razlog zašto čuvati vodu u kojoj smo kuvali jaja

Već je poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba bacati. Jeste li znala da se i voda u kojoj kuvamo jaja, što je ovih dana posebno aktuelno, može ponovo iskoristiti? 

Biljke vole kalcijum. A njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Zašto je to važno? Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5 nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih stvari koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum pridonosi čvrstoći biljke. Važno je jedino vodu od kuvanja jaja ohladiti na sobnoj temperaturu pre nego što se njome biljke zaliju.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti