Rase pasa koje se lepo slažu sa mačkama

       
Foto: YouTube

Znate onu izreku “slažu se kao pas i mačka”? Nije ona smišljena bez razloga.

1. Bostonski terijer- Ovo je miroljubiv i inteligentan pas, idealan za porodice s decom jer je dobrog ponašanja, pametan i pažljiv. Veseli i gotovo uvek dobro raspoloženi, vrlo su društveni i dobro se slažu sa svima- čak i sa strancima, decom i drugim životinjama- pa tako i mačkama.

2. Labrador retriever- Ovi predivni psi su zaista vrlo interesantni, umiljati, druželjubivi i tolerantni. Izuzetno su razigrani i u svakom trenutku će se beskrajno razveseliti svakom obliku igre, s čovekom ili drugim životinjama. Verni su, nežni prema deci, starijim ljudima i drugim životinjama. To su psi koji opraštaju i koji se ne ljute. Ali, imaju puno energije, pa ih dobro treba “izmoriti” kako ne bi igrom zamarali vašu macu ili joj čak pojeli njene igračke.

3. Mops- Ovaj presladak pas dobro prepoznatljive pljosnate njuške i pomalo izbuljenih očiju- veoma je razigran pas, odan svojoj ljudskoj porodici, posebno deci, zabavno je i zahvalno društvo. Vrlo je osećajan. Mopsi se izvrsno slažu s drugim psima i kućnim ljubimcima, ali znaju biti jako ljubomorni ako je pažnja gospodara usmerena prema nekom drugom- pa na to vlasnik treba obratiti pažnju.
4. Bigl- Bigl je lovački pas razigranog i druželjubivog karaktera. S druge strane, znaju biti uporni i tvrdoglavi kad je u pitanju nešto što ih zanima (uglavnom hrana). Po tom pitanju, biglovi imaju pomalo mačji karakter- rade što žele, kad to žele. Odlično se slažu s drugim životinjama u kući jer su uzgojeni da budu deo čopora i budu prijateljski nastrojeni sa svojima (a ne kompetitivno). Najveći problem koji biste mogli imati je što neće dati mira vašoj maci jer će hteti igru ili se maziti s njom.
5. Engleski koker španijel- Vrlo je privržen porodici i treba mu mnogo pažnje i ljubavi. Ne voli da bude sam i voli što je moguće više vremena da provodi s porodicom. Veseo je, a neretko i bučan i vrlo osećajan. Vrlo je inteligentan i poslušan, lako se trenira i brzo uči. Generalno se dobro slaže s gostima, decom i ljubimcima- to uključuje i mačke. Lako ćete ga naučiti i da ne dosađuje previše maci.
6. Pomeranac- Pomalo izgleda kao mačka, onda bi trebali i da mu se sviđaju mačke, zar ne? Ako vaša mačka uživa uz živahnu i zaigranu lopticu dlake koja je uvek spremna na zajedničke dogodovštine i igru- pomeranac je odličan izbor za novog prijatelja vašoj mački.
Autor: nsuzivo.rs

Komentari: