58. Dnevnikov turnir

Različiti su povodi kojima se poštovaoci tradicije Dnevnikovog turnira povode, prisećajući se momenata koji su obeležili različite periode u bezmalo šest decenija dugom njegovom trajanju.

Nekome će dominacija određene ekipe biti u osnovi sećanja, neko će prednost dati pojedincima koji su ispisivali istoriju, dok će se mnogi pozvati na spremnost poznatih sportista od fudbalera, boksera, yudista, atletičara ili odbojkaša i košarkaša da na turniru učestvuju i da mu svojim učešćem pečat zadaju. Tako su fudbalski reprezentativci Miloš Krasić, Milan Lane Jovanović, Milan Stepanov i olimpijski šampion, odbojkaš Vasa Mijić u ekipi Parking servis na svoj način zapečatili ocenu o uspešnom povratku Dnevnikovog turnira na poziciju zavidne ponude sportskog Novog Sada u zimskom periodu.

Foto: PA/Ekipa Parking servisa uoči početka prošlogodišnjeg takmičenja

– Svi oni prepoznali su želju društveno odgovorne firme, kakva jeste Parking servis, da doprinese obnovi sjajne tradicije malog fudbala u formatu „5+1“ – kaže vođa ekipe Dragan Todorić. – U našem preduzeću svi su spremni i raspoloženi za slične akcije, a primer bivših reprezentativaca, naših sportskih prijatelja, svedoči da istomišljenike nije teško pronaći.

Uprkos sjajnom sastavu igrača, čija vrednost nikada ne zastareva, Parking servis je završio takmičenje u četvrt-finalu, prepustivši mlađem sastavu bačkojaračke Mladosti plasman u polufinale. Otuda i odluka da na predstojećem turniru učestvuju u konkurenciji veterana, s obzirom na to da ispunjavaju sve uslove za tu kategoriju.

– Odlučili smo da prošlogodišnji seniorski sastav prebacimo u veteransku konkurenciju, ali to ne znači da Parking servis neće imati ekipu u seniorskom delu takmičenja – obrazložio je Todorić. – Prijavićemo učešće u svim starosnim kategorijama, s tim što će se i naši radnici, poput golmana nekadašnjeg Carigrada Mila Jeličića i Dragana Savina, priključiti akciji. Ima još zainteresovanih u preduzeću, pokušaćemo i decu naših radnika da animiramo.

O ženskom delu kolektiva, za sada, nije bilo reči. Kako je Todorić krenuo, nije isključeno da Parking servis reprezentuju i dame u bliskoj perspektivi. Vremena za prijave preostalo je dovoljno, sve do 12.decembra. Javno žrebanje je dva dana kasnije, a utakmice prvog kola planirane su za subotu, 17.decembar.

Podsećamo da prijave šaljete na mejl: dnevnikovturnir@gmail.com, na Instagram profilu: Dnevnikov turnir, ili lično na adresi Bulevar oslobođenja 11, drugi sprat. Kotizacija na tekući račun 340-11030722-90 iznosi: seniori i veterani 8.000 i mlađe kategorije (poletarci, petlići, pioniri i kadeti) 6.000 dinara, za uplate do 5. decembra. Od 6. do 12. decembra uplate se dupliraju.

Dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Komšija
03/12/2022 10:32

Ovi na slici par njih toliko bahato parkiraju kola da je to sramota. Pogotovo Krasic svoju G klasu, na sredu ulice svaki dan. Sad mi je jasno zasto mu ne pisu kazne i ne dize pauk kola.