Foto: Dnevnik.rs

Osnivanjem Kuće Dnevnikovih legendi, u povratku našeg turnira na mesto koje mu po tradiciji i pripada u sportskoj ponudi Novog Sada, reafirmišemo vrednosti pojedinaca koji su majstorskim izdanjima na parketu sajamske dvorane obeležili epohu u bezmalo šest decenija dugoj tradiciji Dnevnikovog turnira u malom fudbalu.

Petorici veličanstvenih među legendama danas ćemo pridružiti još četvoricu čije vrednosti nikada neće zastareti.

Njihovom stazom slave danas koračaju neki novi klinci, koji na početku fudbalske karijere ugrađuju deo sebe i u istoriju turnira čiju su tradiciju gradili njihovi očevi i dede. Među njima je i 13-godišnji Novosađanin Vukašin Tamburić. Stiže iz sportske porodice: majka Ina i njena sestra Ivana bile su nosioci igre rukometašica Vojvodine, a deda Bobo je bio član šampionske ekipe džudista Partizana sa Telepa i redovni učesnik Dnevnikovog turnira. Gde god da učestvuje, bez obzira kakav rezultat njegova ekipa da postigne, gotovo redovno Vukašin je proglašavan za najboljeg golmana.

– Srećan sam što sam već sa 13 godina imao priliku da zaigram na Dnevnikovom turniru – rekao je Vukašin. – Deda mi je pričao da je to bio jedan od najboljih turnira sa najdužom tradicijom u Jugoslaviji. Svakome je bila čast da istrči na parket u sajamskoj hali. On je sa ekipom dolazio iz Trebinja da igra na turniru u vrlo jakoj konkurenciji. Jedanput su stigli do četvrt–finala i ispali od ekipe Gorana Šaule, tadašnjeg kapitena Vojvodine. Ponosan sam na trofej najboljeg golmana prošle godine, ali mi je uvek draži rezultat ekipe čiji gol branim. Voleo bih da Dnevnikov turnir opet bude tako veliki i da se okupi veliki broj dobrih ekipa, sa vrhunskim igračima. Jedva čekam da turnir počne, nadam se da će tribine biti pune i da će se igrati dobar fudbal na Spensu.

Foto: Dnevnik.rs

Ohrabrujući podatak svakom organizatoru sportskih događaja predstavlja dobar odziv mladih. Tako je i direktor turnira Veselin Vilotijević zadovoljno, znatno pre roka za prijave, istakao da su popunjene kvote učesnika u mlađim kategorijama.

Podsećamo, pored seniorske i konkurencije veterana, na turniru će učestvovati i igrači u četiri mlađe kategorije: poletarci, petlići, pioniri i kadeti. Više o propozicijama i ostalim pojedinostima takmičenja direktor turnira saopštiće danas tačno u podne na konferenciji za medije.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments