FOTO: Dnevnik.rs

Prošlogodišnji vicešampion Dnevnikovog turnira MM Braća Milanović ostaje u konkurenciji ovogodišnjeg takmičenja, pošto je sa 2:0 pobedio ekipu Puača Erker inžinjering u prvoj u od osam utakmica osmine finala u seniorskoj konkurenciji.

Energija Puačinih omladinaca, koji su do osmine finala najavljivali borbu za medalje, utopila se u iskustvom do perfekcije skockanoj kombinatorici Milanovićevog kolektiva. Prvi gol, još u petom minutu, postigao je Maravić, da bi u trećem minutu nastavka Mirosavljev iz penala sa sedam metara, posle tri kornera, savladao Šovljanskog. Priliku da rezultzat prepolovi i šansu svojoj ekipi uveća u finišu propustio je Pribić tri minuta pre kraja iz kaznenog udarca.

Kada igra Maksbet, trostruki uzastopni pobednik turnira i branilac trofeja, onda sve deluje krajnje jednostavno. Za deset minuta, golovima Zorajića, Tomčića i Žeravice Eldorado je praktično fudbalski nokautiran. U nastavku Karać nije iskoristio sedmerac za počasni pogodak, da bi Guberinić, s druge strane, identičnu šansu iskoristio za 4:0. Do kraja videli smo po jedan gol na obema stranama, Malidžan za Maksbet, a Papović za Eldorado i konačan rezultat 5:1. Žreb je tako hteo, u petak, u četvrt-finalu, praktično u finalu pre finala, sastaće se prošlogodišnji finalisti Maksbet i MM Braća Milanović.

U skladu sa rezultatima postignutim prošle godine, ali i učinka u grupnoj fazi aktuelnog pionirskog dela takmičenja, ekipa Future stars ubedljivo je savladala vršnjake iz Salajačke inspekcije sa 11:1. Za razliku od pre godinu dana tada najbolji golman turnira Bogdan Bogdanović ovde je bio u ulozi strelca jednog u seriji golova, koje su osim njega postizali Bošković i najbolji igrač utakmice Taušan po tri i po jedanput Lazarević, Alavanja, Putnik i Milo Bogdanović.

Dnevnikov turnir
FOTO:Dnevnik.rs

Diskvalifikovana kadetska ekipa Limana

Kadetska ekipa Limana diskvalifikovana je sa turnira, a svi rezultate te ekipe biće registrovani službenim rezultatom (5:0) u korist njihovih protivnika u grupi. Kao obrazloženje radikalnoj odluci, Takmičarska komisija Dnevnikovog turnira navela je „nesportsko ponašanje igrača Limana i njihov napad na sudiju utakmice sa komšijama iz Liman bojsa“.

Merkurova igra traje

Svakog takmičarskog dana generalni sponzor turnira „Merkur iks tip“ između utakmica organizuje igru za gledaoce koja se sastoji od šutiranja penala u tablu u kojoj su izrezana četiri kruga prečnika pola metra, čije su vrednosti naznačene sa 5.000, 8.000, 10.000 i 15.000 dinara. U tri ture, po troje takmičara i 27 izvedenih šuteva sa sedam metara jedino je Srđan Božin pogodio krug koji vredi 10.000 dinara.

Rezultati:

Poletarci: RFK Novi Sad – Soker tim 2:13, Vošini klinci – GDM 2:2.

Petlići: Soker tim – Atina beli 5:0, Atina crni – Omladinac plavi 11:0, Bravarija Novoment Šajkaš – Gale 7 kamp 0:3.

Pioniri: Salajačka inspekcija – Future stars 1:11, Bačka Begeč – Mimina Veternik 6:0 . Žar Kać – Derbi 1:1.

Kadeti: Fasada Đurđevo – Igramo na gol više 3:6, Adice – Onli 6 1:4, Liman – Enterijer Trifunović Žabalj 0:5 (pf), Stovlini sinovi – OFK Jugović Gabika 2:4. Sinoć: Detelinara – Carigrad, Dvanaestica – Parking servis.

Seniori (1/8 finala): Puača Erker inžinjering – MM Braća Milanović 0:2, Eldorado – Maksbet 1:5. Sinoć: Parking servis – Vesthem 6 Neplan, Vulkan Kać – Cirih Bač.

Ponedeljak:

Poletarci: Puača zlatna kopačka – RFK Novi Sad (9.00), GDM – Inel (9.40).

Petlići: Atina beli – Autogalant (10.20), Omladinac plavi – Drim tim (12.20), Krila Krajine – Puača zlatna kopačka (14.10).

Pioniri: Derbi – Puača Kafana jedno mesto (11.00), Mimina – Mladost Bački Jarak (13.00), Drim tim – Srbobran (15.00).

Kadeti: M tim sport – Detelinara (11.40), OFK Jugović Gabika – Puača Kafana Jedno mesto (13.40), Liman FVL – Dvanaestica (15.40), Eksterijer Trifunović Žabalj – Liman bojs (17.00), Onli 6 – Mladost Bački Jarak (18.20), Parking servis – Liman FNS (19.40).

Seniori (1/8 finala): Autogalant Veternik – KMF Indians (16.20), 3D Inžinjering – Tesla 24 sata pomoć na putevima Stendal (17.40), Skajoptik – Sirius (19.00), Portal NS fudbal – SMC Servis (20.20)

U najmlađoj konkurenciji poletaraca (2012/13 godište) odigrane su dve utakmice. Soker tim je nadigrao klince iz RFK Novi Sad sa 13:2, a u derbiju kola Vošini klinci i kolektiv GDM postigli su po dva gola. Zahvaljujući spretnosti svojih strelaca Plećaša i Jakovljevića, Vošini klinci su prvi deo bili u prednosti za jedan gol. Međutim, strelac za GDM u prvom poluvremenu Novaković, bio je priseban i u drugom delu meča za izjednačenje i produžetak neizvesnosti oko redosleda u grupi i plasmana u nokaut sistem poletaraca.

FOTO: Dnevnik.rs

Nešto starija kategorija petlića kvalitetom je odgovorila utisku da će Dnevnikov turnir u perspektivi imati respektabilne naslednike junaka na petobanci minulih decenija. Golovima Tomičića dva i Banjca Gale 7 kamp je pobedio Bravariju Novoment sa 3:0, dok je Soker tim, zahvaljujući raspoloženom Trivunoviću i saigračima Božinu, Skoku, Radoševiću i Haljitiju, pet puta matirao Spensovu ekipu.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments