FOTO: Ekipa Cirih Bač, sastavljena od igrača vrbaskog Letećeg Holanđanina

NOVI SAD: Osam želja, snažnih koliko je postojana višedecenijska tradicija Dnevnikovog turnira u malom fudbalu, predstavljaju moćnu osnovu za najavu završnice takmičenja koje je obeležilo novosadski sportski prelaz iz stare u novu godinu.

Pred potencijalnim finalistima su još utakmice četvrtfinala u petak i subotnjih polufinala u maloj Spensovoj dvorani. Jedan pogled na spisak četvrtfinalista sasvim je dovoljan za ocenu o nivou kvaliteta pred kojim bi malo ko mogao da ostane ravnodušan.

Jedan četvrtfinalni meč izdvajamo kao susret starih poznanika iz futsal takmičenja, barem koliko i turnira formule „5+1“. Prošlogodišnji pobednik Maksbet, koji napada četvrtu uzastopnu titulu za protrivnika će imati ekipu Cirih Bač, koja brani treće mesto, tražeći i mogućnost za korak bliže Dnevnikovom trofeju. Mnogi čitaoci i posetioci na Spensovim tribinama znaju, a drugi će tek da saznaju, reč je o vrbaskom klubu Leteći Holanđanin, lideru na tabeli Vojvođanske lige u futsalu, sa nekadašnjim fudbalerom Vrbasa Željkom Agbabom na čelu. Tu, međutim, nije kraj vrbaske priče u završnici turnira. Među osam ekipa je i tim 3D inžinjering, omladinski tim tog istog Letećeg Holanđanina, generacija igrača koja je tri puta uzastopno osvajala titulu srpskog šampiona u futsalu, za šta je na tradicionalnom Novogodišnjem koktelu FSV nagrađenja Poveljom koja podseća na ulogu Letećeg Holanđanina u razvoju i popularizaciji loptanja pod krovom, futsalovih „4+1“ kao i Dnevnikovih „5+1“, bez razlike.

FOTO: Ekipa Cirih Bač, sastavljena od igrača vrbaskog Letećeg Holanđanina

Derbi u petak u 21 čas

Kompletnu satnicu turnira za petak, u svim starosnim kategorijama, objavićemo u sutrašnjem izdanju Dnevnika. Što se četvrtfinalnih utamica seniora tiče satnica izgleda ovako:

17.00 MM Braća Milanović – Parking servis

18.20 Skajoptik – SMC Servis

19.40 KMF Indians – 3 D Inžinjering

21.00 Cirih Bač – Maksbet

Polufinalne utakmice su u subotu, a u nedelju su finala u svim uzrasnim kategorijama. Ulaznice za celodnevni program staju 200 dinara.

-Sve vreme, iz meseca u mesec, leti, zimi, u kontinuitetu igramo na svim turnirima u Vojvodini– kaže Agbaba. – Imamo dobru ekipi, uvek idemo sa ambicijom da osvojimo trofej. Mnoge smo i osvojili, a počasno mesto u kolekciji zauzima pehar namenjen pobedniku Dnevnikovog turnira pre desetak godina. Tako je i ovde. Još smo pod utiskom prošlogodišnje eliminacije u polufinalu na penale, sada imamo ambiciju da odemo barem jedan korak bliže peharu, znači plasman u finale je imperativ.

Ali, do plasmana u finale, potrebno je da preskoče još dve prepreke. Prva, možda i najtreža, holandeze u ekipi Cirih Bač očekuje u petak u četvrt-finalu, u sastavu branioca titule.

-To je zaista „finale pre finala“ – saglasan je Ačanski. – Dugo se poznajemo, često smo igrali na turnirima, svi mi znamo sve između sebe, ko koliko vredi, ko šta i koliko može, tajni nema. U takvim utakmicama uvek idete na sve ili ništa, često „na ivici noža“, ali uvek u duhu fer-pleja i naših prijateljskih odnosa. Nekolicina igrača iz obeju ekipa igraju u istoj ekipu ligaškog futsal takmičenja. Nijanse uvek odluče. Nadam se i verujem da je sada naš red za prolaz i da bi odlučujući činilac u trasiranju pobedničkog puta mogli da čine naši mladi igrači koji su u međuvremenu stasali i Letećeg Holanđanina postavili na zavidno mesto u hijerahiji malofudbalskog poretka u Pokrajini.

Prebacivanja sa „4+1“ na „5+1“ , od turnira do turnira, ponekad zasmeta, ceni naš sagovornik, ali nikako be može da bude odlučujući faktor na rezultat utakmica. Naročito ne na turnirima na kojima poludirigovani žreb isključuje mogućnost susreta favorita do završnice takmičenja, kao što i jeste slučaj na Dnevnikovogm turniru. U svakom slučaju, četvrt-finalni okršaj, kakav bi poželeli organizatori svih turnira u malom fudbalu, vredan je pažnje i rekordne posete na tribinama Spensove male dvorane, u petak koji prvi dođe.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments