NOVI SAD: Ukoliko je tračak nostalgičnih prisećanja na sajamska izdanja Dnevnikovog turnira u malom fudbalu prozveo sumnju u nastavak višedecenijske tradicije u Spensovom ambijetu, sada je izvesno da to takmičenje ima i sadašnjost i budućnost.

Kvalitet utakmica prevazišao je sve pretpostavke o nivou koji je moguće postići u vreme eksplozije futsala i njegove profesionalizacije, od lokalnih i nacionalnih, do kontinentalnih i svetskih krugova.

Prepoznatljivi šmek Dnevnikovog turnira po formuli „5+1“ i jedinstveno pravilo da su „tri kornera – penal“ podjednako je prihvatljiv svima, amaterima koliko i profesioanalcima, mladima i starijima, dečacima i devojčicama.

Otuda i mogućnost da organizatori turnira ove godine zatvore prijem novih prijava za učešće na turniru četiri dana pre naznačenog roka. Zavidno interesovanje nastalo je na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, na kome smo gradili osnovu za poverenje i poštovanje, angažujući proverene kadrove u organizaciji sličnih takmičenja.

Satnica takmičenja

Petlići (četvrtfinale): Gale 7 kamp – Soker tim (11.00), Inel – Atina crni (12.20), Autogalant – Bravarija Novoment Šajkaš (13.40), Drim tim – Krila Krtajine (15.00).

Pioniri (četvrtfinale): Future stars – Mladost Bački Jarak (11.40), Drim tim – Žar Kać (13.00), Mimina Veternik – Trijumf 021 (14.20), Derbi – Soker tim (15.40).

Kadeti (baraž): Detelinara – OFK Jugović Gabika (16.20), Enterijer Trivunović Žabalj – Liman FVL (17.40), Onli 06 – Mladost Bački Jarak (19.00), M tim sport – Fasada Đurđevo (20,20).

Seniori (četvrtfinale): MM Braća Milanović – Parking servis (17.00), Skajoptik – SMC Servis (18.20), KMF Indians – 3 D Inžinjering (19.40), Cirih Bač – Maksbet (21.00).

I sponzori Dnevnikovog turnira, sa kompanijom Merkur iks tip na čelu, prepoznali su vrednost takmičenja kome se vredi približiti i sopstveni interes definisati.

Otuda i mogućnost da ove godine fond nagrada uvećamo za 50 posto, tako da je najboljima na raspolaganju raspodela fonda čija je vrednost milion i po dinara. Od 64 seniorske ekipe koje su startovale na turniru, preosalo ih je još osam koje mogu da računaju na raspodelu.

U petak će i taj broj biti prepolovljen, po završetku četvrt-finalnih utakmica, među kojima je susret Maksbeta sa ekipom Cirih Bač označen kao „finale pre finala“. Tom utakmicom završiće sutrašnji program u maloj Spensovoj dvorani. Uvod u finale večeri počinje već u 11 i traje do 16 časova, a reč je o završnici takmičenja u mlađim kategorijama.

U nedelju, kada je planirano odigravanje serije finalnih utakmica u svim kategorijama, program će oplemeniti i dve ekipe devojaka, a direktor turnira Veselin Vilotijević najavio je i utakmicu fudbalskih zvezda, veterana FK Vojvodina i Tima Dnevnikovog turnira. O imenima ćemo u izdanjima Dnevnika koji slede, do dana velikog finala 58. Dnevnikovog turnira u malom fudbalu.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments