FOTO: 58. Dnevnikov turnir

Utakmicama drugog dana takmičenja na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu, seniori su kompletirali prvo kolo po nokaut sistemu, dok su veterani odigrali utakmice drugog kola po grupama. U mlađim kategorijama takmičenje počinje posle Nove godine.

Derbi drugog dana takmičenja, u okviru prvog kola u seniorskoj konkurenciji, bio je susret Gradske pivnice i Inela. Namerio se junak na junaka, a sadržaj njihovog odmeravanja vrednosti „na petobanci“ svedočio je koliko i utakmice bez golova mogu da budu događaji za pamćenje. Inel je imao dva puta mogućnost da iz kaznenih udaraca (tri kornera) izbegnu penale. Što nisu uspeli u osnovnom delu meča, Inelovci, sa Ignjićem, Erarom, Pekovićem, Vićentijevićem, Tubićem i ostalima, uspeli su da izvođenjem penala, sa 2:1, eliminišu Čekovića, Radoju, Vukovljaka, Radakovića u pivarskoj ekipi. U krug najubedljivijih pobeda svrstali su se igrači NS fudbala. Čak osam puta tresli su mrežu ekipe Cobrati, a Milutin Torbica bio je četvorostruki strelac. Po jedan gol postigli su Mitrović i Karać i još dva Paroški. Jedini gol za Cobrate dao je Borić.

58. Dnevnikov turnir

Ekipa veterana Parking servisa i danas je izlazila na parket male Spensove dvorane, uprkos činjenici da ih je potpisnik ovih redova eliminisao iz takmičenja posle poraza od GSP Nezavisnost sa 2:1, previdevši da, za razliku od seniorskog dela takmičenja, veterani igraju po jednostrukom bod sistemu u grupama. Uz izvinjenje veličinama kao što su Stepanov, Milosavac, braća Rašiovan, Vuković, dvostruki laureat među golmanima Jeličić, Zečević i ostali, izveštač je opravdanje potražio u proceni da bi dobar deo veteranske ekipe Parking servisa mogao da igra u seniorskoj konkurenciji većine sastava srpskog superligaškog takmičenja. Ni drugu šansu, međutim, nisu iskoristili. Autogalant je bio bolji za jedan gol, koji je postigao Đurić.

Na tabeli grupe A veterana prva dva mesta, koja garantuju prolaz u završnicu, zauzimaju Medison MI instalacije i Gradina sistem sa po šest bodova, dok u grupi B, sa po tri boda, vode GSP Nezavisnost i Autogalant.

REZULTATI

Veterani: Sajmište – Medison MI instalacije 1:3, Gradina – Slavija 1:0, Sajmište – Slavija 2:3, Autogalant – Parking servis 1:0 .

Seniori: Tesla24 PP kafe Stendal – FK Borac Rakovac 5:1, 3D Inžinjering – Omladinac 2:1, Petrovačka čarda – Fasdada Đurđevo 2:3, KMF Indians – Srpski orlovi 2:0, FK Slanobarac – Vesthem šesti Neplan 1:5, Gradska pivnica – Inel 0:0 (2:3), Termičar Bečej – NS Vjeternik 0:4, Cobrati – NS Fudbal 1:8, Euroservis viljuškari – Buda tim 2:0 .

Nastavak takmičenja na turniru, u Spensovoj maloj dvorani, je 4. i 5. januara (1/16 finala). Kompletan raspored utakmica donećemo na sportskim stranicama Dnevnika u utorak, 3. januara. Sledi 8. i 9. januar : 1/8 finala, 13. januar: 1/4 finale, 14. januar: polufinale, 15. januar: finale.

Dnevnik.rs/nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments