„Budućnost” ponovo gradi! Novi vlasnik rešio čak 370 imovinskih sporova

Foto: Ustupljene fotografije

Pre samo godinu dana, novinske stupce punili su tekstovi o tome kako imovina nekada lidera u građevinskoj industriji novosadske firme „Budućnost“ ide „na doboš“, dok 500 vlasnika stanova ne mogu da uknjiže svoje nekretnine. Međutim, zahvaljujući uspešnoj privatizaciji putem kupovine iz stečaja „Budućnost“ se danas vraća na liste najboljih i najpouzdanijih građevinskih operativaca u zemlji. Povratak na gradilišta, uglavnom na privatnim projektima stanogradnje na Zlatiboru, u Beogradu i Novom Sadu, i kontinuirano povećanje broja zaposlenih, samo su deo portfolia nove „Budućnosti“, čiji je većinski vlasnik prošle godine postala kompanija „Galens doo“. Novi vlasnik je za manje od godinu dana uspeo da reši imovinsko pravne sporove sa preko 370 kupaca  stanova koji dvadeset godina nisu uspevali da uknjiže kupljene nekretnine.

Foto: Ustupljene fotografije

–      Činjenica je da su nerešeni imovinsko pravi odnosi sa oko 500 kupaca bili veliko opterećenje za samu firmu koja je zbog toga gomilala dugove i pre ulaska u porodicu „Galens”. Uz podršku Grada Novog Sada i naše kompanije „Galens”, odmah nakon privatizacije „Budućnosti”, započet je vrlo složen postupak rešavanja imovinsko – pravnih odnosa sa vlasnicima stanova, i za manje od godinu dana uspeli smo da rešimo preko 70 odsto slučajeva. Dakle, oko 370 kupaca sada imaju legalno uknjiženu imovinu i mogu da nastave svoj život bez bojazni i strepnje da će im njihov dom biti otuđen. Budite ubeđeni da nećemo stati dok ne rešimo i poslednji spor, jer za nas ne postoje nemoguće misije. Sigurnost i bezbednost svih poverilaca, posebno  kupaca nekretnina uz rešavanje imovinsko –  pravnih odnosa,  je bio jedan od prioriteta u  stečajnom postupku „Budućnosti“. Postupak  je okončan prodajom ovog pravnog lica „Galensu“ koji je ispunio sve zahteve i nastavio da obavlja delatnost uz uspešno  dalje rešavanje svih imovinskih pitanja, objašnjava stečajni upravnik Dragan Rađenović.

Foto: Ustupljene fotografije

U ovom momentu broj aktivnih gradilišta u Srbiji prelazi 102.000. Uprkos teškim vremenima zbog globalne krize i nadolazeće recesije, građevinska industrija se smatra nosiocem privrednog razvoja Srbije. Kompanije „Galens” i „Budućnost”, sada udružene, u tome vide šansu za razvoj sopstvenih kapaciteta. Najavljuju dalju modernizaciju kapaciteta i ulaganje u nove tehnologije gradnje, moderni dizajn i koncept organizacije rada koji je baziran na zapošljavanju stručnih i kvalifikovanih kadrova.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Detelinarac
11.07.2022 23:57

Super samo molim vas za malo vise zelenila i parking mesta, pa na svoju stetu ali da to bude onda sami vrh, i beton i zelenilo, spoj neophodnog i prirode i zdravog okruzenja. Samo gradite i neka bude sto lepse

Povezane vesti