Претрага
Претрага
Close this search box.

Ilon Mask razmišlja da verifikovanim korisnicima Tvitera naplaćuje 20 USD mesečno

Foto: Pixabay

Ilon Mask razmatra da korisnicima Tvitera naplati 20 USD mesečno ili 240 USD godišnje za plavu kvačicu na njihovom nalogu, piše britanski Gardijan.

Izvršni direktor Tesle planira izmene usluge “Blue pretplate” koja postoji na Tviteru uključujući povećanje mesečne naknade od 4,99 na 19,99 USD.

Korisnici verifikovani od strane platforme koji nose plavu kvačicu, što znači da se radi o autentičnom izvoru imali bi rok od 90 dana da se prijave na Blue ili izgube kvačicu.

Gardijan piše da Mask nije direktno komentarisao ove navode, ali da je u nedelju na svom profilu na ovoj društvenoj mreži poručio pratocima da se “ceo proces verifikacije trenutno obnavlja”.

Od 2021. na Tviteru ima oko 400.000 verifikovanih korisnika, ali program već dugo ima problema, piše britanski list.

Uveden 2009. kao odgovor na rastući talas zabrinutosti slavnih oko lažnog predstavljanja “plava kvačica” je brzo postala statusni simbol, a ne jednostavan dokaz identiteta.

Čak i kada bi svaki postojeći verifikovani korisnik platio naknadu, navodi Gardijan, godišnji prihod bi bio manji od jedne desetine procenjenih milijardu dolara koliko iznose kamate koje je Mask uzeo ne bi li kupio ovaj sajt.

Vašington post je objavio da Mask planira da otpusti 25% od 7.500 zaposlenih na Tviteru u prvom krugu otpuštanja.

Maskovi planovi za Tviter od preuzimanja uglavnom su išli preko njegovog naloga na platformi, a kao dodatni nagoveštaj velike promene u kompaniji, Mask je napravio i anketu tražeći od korisnika da se izjasne da li bi trebalo da vrati Vine, aplikaciju za deljenje videa koja se smatra pretečom Tik Toka, koju je Tviter zatvorio 2016. godine.

Danas

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti