Претрага
Претрага
Close this search box.

Saradnja Pokrajinske vlade i nemačke Pokrajine Baden-Virtemberg

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je posredstvom video linka razgovarao sa predsednikom Vlade nemačke Pokrajine Baden-Virtemberg Vinfredom Кrečmanom i predsednikom Veća Distrikta Štutgart Volfgangom Rajmerom.

“Cilj nam je da postojeću izuzetno dobru saradnju sa jednom od ekonomski najrazvijenijih nemačkih pokrajina osnažimo sa što više konkretnih rezultata u skladu sa mogućnostima zbog pandemije izazvane virusom kovid 19”, ocenio je predsednik Mirović.

On je podsetio da Pokrajinska vlada i Distrikt Štutgart, jedan od četiri administrativna centra Baden-Virtemberga, imaju institucionalnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u oblastima obrazovanja i poljoprivrede, regionalnog razvoja i partnerstva između lokalnih samouprava.

U AP Vojvodini nemačke kompanije nalaze se pri samom vrhu stranih direktnih investicija, i ukupno u našoj zemlji zapošljavaju oko 60.000 radnika.

“To je podatak koji ukazuje na snažno partnerstvo naših zemalja i koliko je značajan nemački privredni doprinos u našoj zemlji”, ocenio je predsednik Mirović.

Tokom onlajn konferencije bilo je reči o intenziviranju saradnje u oblasti poljoprivrede i povezivanju naših instituta sa partnerima iz Baden-Virtemberga kao i o unapređivanju saradnje u oblasti vinarstva.

“Mi smo zadovoljni saradnjom koju ostvarujemo sa Pokrajinom Baden-Virtemberg. Potencijala ima puno i želimo da nemački partneri uvide dodatni prostor u kojem možemo razvijati saradnju”, naglasio je predsednik Mirović.

Predsednik Vlade Baden-Virtemberga Vinfred Кrečman istakao je ovom prilikom da je veoma zadovoljan saradnjom sa Pokrajinskom vladom i institucijama u AP Vojvodini, i izrazio uverenje da će se ta saradnja nastaviti i intenzivirati i u godinama pred nama.

Nemačka Pokrajina Baden-Virtremberg jedan je od najbogatijih regiona u Evropi a po ekonomskoj snazi drugi po jačini u SR Nemačkoj. Distrikt Štutgart administrativni je centar u ovoj pokrajini i sedište brojnih svetskih kompanija.

Кonferenciji su prisustvovali i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti