Foto: dnevnizurnal.rs
Trojica aktivista Srđan Đurić, Brajan Brković i Mladen Cvijetić koji su uhapšeni zbog ometanja javne sednice Komisije za planove o nacrtu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, sinoć su pušteni da se brane sa slobode.

Naime, sud je saslušao okrivljene, te je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu odbio predloge za određivanje pritvora, a okrivljenima je izrekao mere Zabrane posećivanja određenih mesta gde se održavaju javne sednice i debate koje se tiču predloženog generalnog urbanističkog plana Grada Novog Sada, uz obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi, istakli su u Osnovnom sudu Novi Sad.

Trojici aktivista je izrečena mera zabrane prilaska direktoru “Urbanizma” Dušanu Miladinoviću, a zabranjeno im je i da prisustvuju sednici Komisije za planove o GUP-u.

Tužilac je  ovo delo, kao i ulične akcije poput fabranja izloga SNS-a, ocenio kao krivično delo nasilničko ponašanje, za koje im prema članu 344 Krivičnog zakona zaprećena kazna od nekoliko meseci do pet godina zatvora.

Podsetimo, javna sednica Komisije za planove i propise na kojoj se raspravljalo o primedbama na Generalni urbanistički plan Novog Sada, prekinuta je nakon što su pomenuti aktivisti aktivirali dimnu bombu i razvili transparent sa napisom “Gup je slup.”

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments