Na adresu portala NS Uživo ponovo stižu fotografije automobila koji su osvanuli na klocnama, bez sva četiri točka. Ovog puta,na meti su bili automobili na jednom parking na Grbavici.  Krađe točkova na novosadskim parkinzima su česte, o čemu smo i ranije izveštavali,  a prema rečima naših sagovornika, policija je u velikom broju slučajeva nemoćna da nađe počinioce, pošto ih je gotovo nemoguće uhvatiti na delu.

Policija nema tačne podatke o broju oštećenih vozila

Iz Policijske uprave Novi Sad je za portal NS Uživo u februaru rečeno da ne raspolažu podacima o broju krađa točkova u proteklih godinu dana,  budući da ne vode evidencije po vrsti ukradenih predmeta. Zbog toga, kažu, nemaju ni podatke o broju pronađenih osumnjičenih za krađe točkova.

Apeluje se na građane da prijave ovakve slučajeve, kako bi se što pre stalo na put, kako se pretpostavlja, organizovanoj grupi koja već mesecima krade točkove na novosadskim parkinzima.

Sudeći po fotografijama koje nam stižu, broj ukradenih točkova na novosadskim parkinzima je u porastu, a to potvrđuju i naši sagovornici iz novosadskih auto centara.

Najčešće se krade noću, a lopovima su posebno atraktivni mračni parkinzi na Detelinari, Limanu i Novom naselju. Ovog puta na meti kradljivaca našao se i parking na Grbavici.

Prema rečima naših sagovornika, kradljivci za svega nekoliko minuta mogu da poskidaju točkove i tako naprave štetu koja se kreće od 300 do 1000 evra.

Kako se zaštititi ?

Jedan od načina da vlasnici zaštite točkove i felne, pogotovo ako voze skupocene automobile, jesu šrafovi za zaključavanje felni. Cena ugradnje tih šrafova kreće se od dve hiljade dinara za jeftinije automobile, pa sve do četiri hiljade dinara za skuplje modele.

Kako nam je rečeno u jednom novosadskom auto centru, takozvani ”anti theft” šrafovi nisu garant da se automobil neće naći na meti kradljivaca, ali će im svakako biti manje zanimljiv, jer je za skidanje tih šrafova potreban poseban alat i više vremena za demontiranje felni i točkova.

Autor: nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
dule
15/03/2018 17:04

naravno da milicije nigde nema da uhvate lopove,jer oni znaju samo da kaznjavaju i odavno ne rade u sluzbi gradjana