Brat poginulog policajca Grandića, osuđen na tri godine zatvora

       
Foto: Ilustracija, MUP

Miloš Grandić (34) policajac i brat poginulog Vladimira Grandića, nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora, po optužnici da je van dužnosti pokušao da ubije Dejana Makanića, posle saobraćajnog incidenta u Daničićevoj ulici, 19. januara 2014. godine.

Grandiću je kazna izrečena sa posebnim ublažavanjem, jer je utvrđeno da je to učinio u prekoračenju nužne odbrane i u stanju afekta.

Obrazlažući presudu, sudija Rade Kalajdžija rekao je, da je Grandić imao pravo da se brani, jer ga je Makanić napao i udario i povredio metalnom teleskopskom palicom, ali da je kao policajac, napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh, prenose “Novosti”.

 “Nije bilo sporno da su obojica ušla u raskrsnicu i da je oštećeni trebalo da propusti Grandića” – kazao je sudija Kalajdžija, dodajući da niko nije sporio da je posle zaustavljanja oba vozila došlo do verbalnog sukoba.
“Sud veruje Grandiću da je pokazao službenu legitimaciju, što se vidi i na snimku sigurnosnih kamera, kao i da je oštećeni držao palicu u ruci i njome dva puta udario Grandića dok su razgovarali” – naveo je sudija.
Prema rečima sudije, Grandić je nakon toga, uzeo službeni pištolj i uperio u pravcu Makanićeve glave. Dok su stajali jedan naspram drugog, Grandić je ispalio hitac, koji je Makanića okrznuo po glavi i lakše ga povredio.

Milošev brat Vladimir Grandić poginuo na dužnosti

Vladimir Grandić, saobraćajni policajac iz Novog Sada, poginuo je na dužnosti 2009. od povreda koje je zadobio pokušavajući da svalada četiri pljačkaša.

Grandić je zadobio teške povrede u oružanom sukobu sa četvoricom pljačkaša zlatare u Zrenjaninu. Policajac je uspeo motociklom na autoputu Novi Sad – Beograd da zaustavi razbojnike koji su pucali na njega. Iako je bio teško ranjen, Vladimir se hrabro suprotstavio četvorici bandita.

Metak ga je prvo pogodio u ruku, kojom je pokušao da se zaštiti, a zatim je prošao kroz ruku i pogodio ga u desnu stranu grudi. Vladimir je prebačen u novosadski Klinički centar, u kojem je hitno operisan. Operacija je trajala pet i po sati, lekari su uradili sve što su mogli, ali je Vladimir podlegao povredama – pisao je tada Press.

Vladimir je živeo u stanu zgrade, u Ulici Juga Bogdana u Novom Sadu, sa svojom trudnom verenicom, majkom i bratom Milošem. Stric nastradalog policajca, tada je rekao da je Vladimir trebao da se oženi 24. maja sa verenicom koja je tada bila u šestom mesecu trudnoće.

Postali policajci zbog oca: Nikola Grandić poginuo na zadatku 1986. godine

Milošev i Vladimirov otac Nikola Grandić, takođe je poginuo na zadatku! Pokojni policajac nastradao je vozeći motor na Avalskom putu 21. avgusta 1986. godine u Beogradu.

Nikola Grandić, kao i njegov sin Vladimir, imao je 31. godinu kada je na dužnosti izgubio život.

Autor: nsuzivo.rs   Izvor: Novosti/Press

11 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jovana
16/06/2018 13:33

Mozda je trebao da pogine kao brat pa ne bi bio kriv !!! Sram te bilo DRZAVOOO!!!

Neka tamo
16/06/2018 15:07

Njemu 3 godine a ovom što ga je napao? Da nije možda trebao da legne i pusti da ga majmun sa šipkom ubije? Sramota!

L0RY
18/06/2018 21:50
Reply to  Neka tamo

Bitno je i čiji je to majmun. Neki mogu da prodju bez kazne, to smo već videli…

Vladimir
16/06/2018 15:30

Opustite se!,npr ja sam za državu primio metak i na kraju od države dobio k…!. Al to vam je Srbija!. Što se tiče dragog kolege!,žao mi je što si tako prošao!. Ali sve će to biti juče!. Drži se!.

Dr No
16/06/2018 17:44

jeste videli simboliku broja 31

грађаним
16/06/2018 18:40

Срамота пресуда!!!

Dragan
16/06/2018 21:25

Gde ide ovo pravosuđe ? Dok pokušaj ubistva palicom nije ništa ! A samoodbrana je kažnjiva. Šta očekuju sutra pošteni građani posle ovako sramne presude da ih izgrednici tuku po ulicama ? Da palice budu način rešavanja udesa ! Sramota !

kazna za obojicu
17/06/2018 06:37

Naravno da ga treba kazniti, ako policajac ne ume da razoruza huligana bez upotrebe pistolja i ne treba da bude policajac. Kaznjen treba biti i taj izgrednik jer je napao sluzbeno lice. Ne znam sta nije jasno? Uperio je pistolj da mu puca u glavu, lepo sudija kaze da se sve vidi na snimku.

Miroslav
20/06/2018 07:29

Koja si ti budala.

Marija
17/06/2018 09:42

Sva važna zanimanja u našem društvu su ponižena. Policajca ismevamo, lekara hvatamo za revere, učitelje psujemo, popove bogaramo, jedino se kapa skida kriminalcima jer su oni uspeli u životu. Podrška porodici Grandić.

Građanin
17/06/2018 15:25

… као пса га је требао убити на месту и за то добити похвалницу. Срамно правосуђе државе републике Србије