Foto: Ana Paunković, Radule Perišić / ATAImages, Damir Dervišagić

Režiser Predrag Gaga Antonijević, koga je 23. avgusta oko 4 časa posle ponoći napao glumac Dragan Bjelogrlić (57), opisao je sve detalje incidenta u niškom hotelu “Ambasador” tokom saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

– Dok sam razgovarao sa prijateljima koji su bili sa moje leve strane, ja sam primetio da mi se približava neko, to sam uočio perifernim vidom, jer sam bio okrenut na drugu stranu, te sam u prvi mah pomislio da mi prilazi konobar koji je takođe imao belu košulju. Tada sam zadobio jedan udarac zatvorenom šakom u predelu lica, tada sam uočio Bjelogrilića – navodi se u iskazu Antonijevića.

Antonijević je u Tužilaštvo opisao i kako se sve dalje dešavalo.

– Nisam mogao da ustanem od šoka i udarca koji sam zadobio i zbog zdravstvenih problema sa nogom, ja sam osumnjičenog odgurnuo nogom, kada sam primetio da je pogledao ka stolu na kojem se nalazila čaša i rukom krenuo da je uzme, zbog čega sam ja uzeo tu čašu i bacio je na stranu. Onda me je osumnjičeni više puta udario zatvorenom šakom u predelu glave – ispričao je Antonijević.

On je naveo da mu je Bjelogrlić tokom napada uputio niz uvreda i pretnji.

– Ja se sećam da je u periodu dok mi je zadavao udarce i kada su nas razdvajali, upućivao pretnje i uvrede, sećam se da mi je rekao: “Što me prozivaš, ubiću te, šta se kur**š, je**m ti Daru” – naveo je reditelj i konstatovao da je pretnje shvatio ozbiljno zbog čega strahuje za svoju bezbednost.

Između ostalog, Antonijević se osvrnuo i na ulogu glumice Katarine Radivojević, koja je prisustvovala incidentu.

– Kad su nas već razdvojili, došla je Katarina Radivojević, sećam se da je rekla: “Nemoj, nemoj, ja bih ga ubila, ubij žvalavog”. Ja bih napomenuo da sa njom nemam komunikaciju više godina nakon što sam je otpustio sa snimanja serije – rekao je Antonijević u Tužilaštvu.

nsuzivo.rs/Republika

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments