Novosađani će dugo pamtiti herojski čin pripadnika vatrogasne brigade, policije i žandarmerije koji su juče na Limanu spašavali živote i imovinu stanara solitera na Bulevaru oslobođenja 155.

Veliki broj pripadnika ovih službi je koordinisanom akcijom uspeo ne samo da spasi sve ugrožene stanare već da spasi i deo imovine pa čak i kućne ljubimce. Tako je juče region obišla fotografija male kuce koja je spašena, a koju je pripadnik interventne jedinice izneo u naručju, a potom je predao vlasnici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Vatrogasci su kao i svaki put rizikovali živote i išli glavom tamo gde drugi ne bi išli ni nogom. Zahvaljujući njihovoj hrabrosti, pribranosti i brzini spasene su desetine života stanara ove zgrade. Bez straha od plamena visine i delova koji su padali svuda, vatrogasci su ušli u zgradu i brzo lokalizovali a potom i ugasili požar. Dve sestre u čijem je stanu izbio požar uspele su gotovo bez povreda da napuste zgradu. Lekari hitne pomoći za to vreme brinuli su se da svi dobiju pomoć, ali na svu sreću niko nije ozbiljnije povređen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Podsetimo požar je izbio na trinaestom spratu, a potom se proširio na četranesti i petnaesti sprat. Navodni uzrok mogle bi biti novogodišnje prskalice, ali ipak više informacija znaće se nakon uviđaja. Šest stanova je oštećeno, a od toga su tri zapečaćena od strane MUP-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


Nadamo se da će svi pripadnici hitnih službi biti nagrađeni za ovaj poduhvat.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Svetlana
13/12/2020 07:46

Ove ljude treba nagraditi, recimo novcano, kao sto policajce uvek nagradimo kad urade jednu tako vaznu akciju, Grad treba da nagradi svakog od tih ljudi, vatrogasci su HEROJII

Ivo Andjelic
17/12/2020 00:06
Reply to  Svetlana

Bravo