Foto: kurir.rs
Zoran Marjanović osuđen je za ubistvo supruge Jelene Marjanović prvostepenom presudom na 40 godina zatvora i on će odmah ići u pritvor. Iako je Jelena ubijena 2. aprila 2016., tek nakon 6 godina Tužilaštvo je prekupilo sve nepobitne dokaze za presudu na koju je Srbija sa nestrpljem čekala sve ove godine. 

Osuđeni Marjanović i nakon izricanja presude nije priznao zločin, već se sve ove godine trudio da se javnosti predstavi kao nevin, čak i ucveljen suprug.

Zločin se dogodio oko 17 sati na nasipu u naselju Crvenka u Borči, kada je na nasip došla sa suprugom Zoranom Marjanovićem i tada petogodišnjom ćerkicom kako bi trčala. Više od godinu ipo dana za ubicom se intenziivno tragalo, da bi 16. septembra 2017. godine ispred kuće u Borči priveden njen suprug. Od tada on je jedini sumnjičeni za teško ubistvo, a brojni dokazi koji su prikupljeni protiv njega, ukazivali su na osnov sumnje da je on izvršilac ovog ubistva.

Foto: kurir.rs
Tužilaštvo je dokazalo da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo.

– Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice da je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu. Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoce da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome – dodaje se.

UBISTVO IZVRŠENO NA LUKAV, PREPREDEN I PREVARAN NAČIN

Podmukao nacin ubistva dokazuje se, kako se navodi, na osnovu ponašanja Zorana Marjanovića, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge.

– Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način. Okrivljeni Zoran Marjanović je iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja Jana Marjanović ostala na nasipu. Podsećamo da je pre nego što je Jelenu lišio života u kanalu, u 16:38 časova Zoran Marjanović je svesno isključio svoj mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije – navodi se.

Foto: Marina Lopičić

Nakon ubistva, kako tvrdi Više tužilaštvo na osnovu izvedenih dokaza, telefon je ponovo uključio u 17:04:28 časova i ponovo postao dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica.

U 19,35 časova je prijavio nestanak supruge u Policijskoj upravi za grad Beograd UKP Osmo odeljenje, pokušavajući da prikrije svoje radnje izvršenja, pa je i po dolasku policijskih službenika učestvovao u potrazi za oštećenom simulirajuci zabrinutost za njen nestanak – dodaje se.

Na osnovu svih činjenica obrađenih i sadržanih u prostorno-vremenskom veštačenju i dopuni veštačenja, zatim izjašnjenja veštaka tokom sudjenja, proizilazi da je Zoran Marjanović namerno isključio mobilni telefon po dolasku na nasip. Analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i pokojne Jelene Marjanović duž nasipa, pokazuje da je njihov susret oko 17 časova na otvorenom prostoru u zoni mesta kritičnog dogadaja bio neizbežan.

JEDAN OD KLJUČNIH DOKAZA – SIGURNOSNE KAMERE

Još jedan dokaz na koji se tužilaštvo posebno osvrnulo su snimci sa sigornosnih kamera, koje gledaju na nasip.

– Oko 17,14 časova pokazuju prolazak Zorana Marjanovića iz pravca mesta kritičnog događaja sa detetom u smeru rampe Šljunkara, što je u dobroj koleraciji sa mestom i vremenom ponovnog uključenja. Konacno, veštačenjem je potvrđena moguća pozicija svedoka Milana Radića na Putu za Crvenku u visini mesta dogadaja, kako analizom baznih stanica, tako i analizom kamere sa kuce Jahovic koja gleda na ulicu, a takode i analizom snimaka iz autobusa GSP, u zoni nasipa oko 17 časova i praktično mogućnost da je mogao da vidi Zorana i Jelenu.

Foto: Zorana Jevtić
SVE ISPRIČALA FRIZERKI NEPOSREDNO PRE UBISTVA

Takođe, tužilaštvo podseća da je dokaz koji je odbrana posebno isticala, gostovanje Jelene Marjanović u emisiji “Grand magazin” od 10. septembra 2015. godine, u kojoj je govorila o skladnom braku sa suprugom, apsolutno nekredibilan i u suprotnosti sa iskazom svedoka Zorice Gemović, koji je u odredjenom delu potvrdjen i iskazom svedoka Borisa Pucića.

– Zorica Gemović, Jelenina frizerka, ispitana je i u istrazi i na glavnom pretresu, gde je svedocila o poremecenom odnosu izmedju Zorana i Jelene, navodeći da joj je Jelena u više navrata ispričala kako je on omalovažava, govori joj da je debela i ružna, kao i da joj je život u njegovoj kući katastrofa, i da joj dodje da uzme dete i da ode. Kada je Zorica pitala Jelenu zašto se ne razvede, ona joj je odgovorila “Zoko, on bi me ubio” – podseća tužilaštvo.

kurir.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments