Slađan M. (45) iz Vranja sa prebivalištem u Novom Sadu uhapšen je preksinoć oko 22 sata pošto je policija njegovu dvogodišnju ćerku zatekla samu zaključanu u automobilu. Policajci su otkrili da je Slađan otišao nekoliko stotina metara dalje u kladionicu, da gleda Zvezdine utakmice.

“Slađan je u trenutku dok je policija traga za njimo opušteno gledao utakmicu u kladionici na drugom kraju ulice, kao da u kolima nije ostavio samu devojčicu. Policajci su bili šokirani kada su zatekli dete bez ikakvog nadzora odrasle osobe i odmah su preko registracije automobila počeli da tragaju za vlasnikom Nadali su se da će se svakog trenutka pojaviti, ali to se nije pojavilo” – priča izvor medija.

Dodaje da je Slađan pokušao da se opravda je da je samo na kratko ostavio dete samo, ali policija je saznala da je čitavu utakmicu odlegao u kladionici.

S druge strane očevici događaja, bračni par iz Novog Sada, su ispričali da su oni pozvali policiju videvši dete bez nadzora u kolima.

“Čovek je parkirao i otišao na drugi kraj ulice, nekih 150 metara dalje gde počinje pešačka zona. Supruga i ja smo primetili da je devojčica sama u kolima ali smo pomislili da je nakratko ostavljena” – priča Novosađanin.

Dete je, kaže, bilo sklupčano na zadnjem sedištu auta.

“Dete je bilo sklupčano i plakalo je. Kako je u blizini bila policijska patrola, prišli smo im i rekli da nam je čudno što je sama” – priča on.

Bračni par kaže da su policaji prišli kolima i kroz prozor pitali devojčicu gde su joj mama i tata.

“Jecala je. Rekla je da joj je hladno. Nekako je uspela da otključa vrata uz naše sugestija, pa ju je policajac uzeo u naručje i odneo u službeni auto da se zagreje. Kupili su joj sokić i kiflu jer je rekla da je gladna” – kažu oni i dodaju da je uspela da kaže da je “tata otišao negde”.

“Žena i ja smo čekali da vidimo ko je taj otac koji je dvogodišnje dete ostavio samo skoro tri sata, po mrtklom mraku i hladnoći zaključano. Gospodin, kada je došao, krenuo je da otključava vrata vozača, a da nije ni pogledao zadnje sedište da vidi gde mu je ćerka. Tada su mu prišli policajci, a mi smo otišli” – kaže Novosađanin.

Slađan M. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a devojčica je u saradnji sa Centrom za socijalni rad vraćena majci.

Majka se u četvrtak uveče nalazila kod kuće s bebom – kaže izvor i dodaje da se ispostavilo da je za njim bila raspisana poternica Prekršajnog suda.

– Zadržan je do 48 sati i izrečene su mu hitne mere: privremeno udalljenje iz stana i zabrana kontaktiranja i prilaženja detetu – dodaje izvor.

Izvor: Kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments