Kako naš portal saznaje u kući u Reljkovićevoj 67, staradali su poznati književnik Milan Nenadić i njegova supruga Ileana Ursu Nenadić. Oni su najverovatnije stradali zbog curenja gasa, a u kući ih je navodno našao sin koji je došao da ih obiđe.

Kuća u kojoj se dogodila tragedija

Milan Nenadić je rođen 30. septembra 1947. godine u Grkovcima kod Bosanskog Grahova. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Bosanskom Grahovu, a potom je upisao studije jugoslovenskih književnosti i savremenog srpskohrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Od 1974. godine živeo je u Beogradu, gde je proveo deset godina, preselivši se potom u Zrenjanin 1984. godine. Od 1998. godine je Petrovaradinu.

Nenadić je objavio preko dvadeset knjiga poezije i prevođen je na gotovo sve evropske jezike.

Ileana je prevodila na rumunski jezik savremene srpske pesnike, kao i modernu poeziju koja se piše na jezicima nacionalnih manjina u Vojvodini. Objavila je deset knjiga poezije (na rumunskom i srpskom jeziku). Poezija joj je prevođena na italijanski, engleski, francuski i švedski jezik. Zastupljena je u više antologija i zbornika poezije. Dobitnica je nagrada „Pečat varoši sremskokarlovačke”, „Stražilovo” za najbolju knjigu pesama, nagrada „Lumine”, Nagrada Saveza književnika Rumunije za najbolji prevod za 2000, Međunarodna nagrada „Valahija” za doprinos književnosti i književnom prevodilaštvu, Orden „Mihaja Emineskua” u Rumuniji za doprinos kulturi, Zlatna značka KPZ Republike Srbije.

Tela bračnog para poslata su na obdukciju.

Nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
08/03/2021 00:02

Због цурења гаса? Лоши неквалификовани мајстори који јурцају не били на брзака смували посао, лоши материјали, лоше пећи или лоша контрола урађеног посла родбинске везе.
Лошије и неефикасније пећи на гас нисам видео. Ко лимене празне канте. Неможеш нешто модерно и функционално да купиш овде у србији. Све буди бог снама нинашта не личи модели од пре 40-50 година а и наши добављачи ко вагабонде купују моделе које свет баца па на њуима добро зарађују. Шта друго да помиским.
Јадни људи

RAMIZ SALIHOVIĆ
08/03/2021 08:19

NEKA JE MIR DUŠI SJAJNIH PJESNIKA ILEANE I MILANA! MILANE, HVALA TI ZA NEZABORAVNA STUDENTSKA I PJESNIČKA DRUŽENJA U SARAJEVSKIM STUDENTSKIM DANIMA.IPAK, OVO NIJE I NE MOŽE BITI KRAJ. RAMIZ SALIHOVIĆ