Foto: nsuzivo.rs

NS uživo otkriva ko su Novosađani koji su pre 18 godina bili članovi “zemunskog klana”, najveće kriminalne organizacije na Balkanu, čiji potpis danas prepoznajemo u mafijaškoj organizaciji Belivuk-Miljković? Podsetićemo javnost na zaboravljene činjenice i frapantne detalje o atentatu na Zorana Đinđića, ispred Vlade Srbije 12. marta 2003. godine. Iznećemo novo tumačenje detalja o tome na koji način su novosadski kriminalci bili jedan od glavnih učesnika egzekucije i osobe koje su presudno uticale na policijsku akciju “Sablja” i tok istrage.

Kroz 10 feljtonskih tekstova, saznaćete ko su policajci, sudije i tužioci koji su štitili pripadnike “zemunskog klana”. Ko su advokati koji su im obezbeđivali slobodu. Okrićete kako su kriminalci uticali na imenovanja u policiji, i kako su uklanjali svoje članove jer su “kvarili” tajnu vezu s državnim strukturama.

Podsetićemo javnost na zaboravljene činjenice i frapantne detalje o atentatu na Zorana Đinđića, ispred Vlade Srbije 12. marta 2003. godine

Naši istraživači pročitali su stotine strana novinskih tekstova, preko 2.000 stranica knjiga o atentatu. Razgovarali smo s nekoliko glavnih aktera istrage da bismo razotkrili misterioznu pozadinu pretvaranja uličnih kriminalaca u vojnike smrti. Naši sagovornici razotkrivaju na koji način je formirana zamršena mreža moći i uticaja, i na koji način su Novosađani dobili glavnu rolu u raskrinkavanju i hapšenju glavnih članova klana, čija će svedočenja obezbediti dokaze za presude Đinđićevim ubicama. Gde su se nalazili salaši za mučenje otetih i kidnapovanih biznismena i poznatih ličnosti?

Saznajte kako i na koji način je mafijaška hobotnica posle 18 godina ponovo pokušala da preuzme kontrolu nad državom? Ko su policajci i političari koji su štitili mafiju?

Kroz 10 feljtonskih tekstova, saznaćete ko su policajci, sudije i tužioci koji su štitili članove “zemunskog klana”. Ko su advokati koji su im obezbeđivali slobodu

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
08/03/2021 00:14

Зоран ђинђић је користио хеликоптет неког криминалца. Шта рећи него и он је био