MONSTRUM IZ MLADENOVCA NAPAO PONOVO Čim je iz samice prebačen u grupnu ćeliju podivljao

IZVOR: KURIR/NEMANJA NIKOLIĆ/MUP

Dvadesetjednogodišnji U. B., koji je osumnjičen da je 4. maja ubio osam ljudi u selima kod Mladenovca i Smedereva, dok je njih 14 ranio, pretukao je cimera u zatvorskoj ćeliji pritvorske jedinice u Smederevu!

Kako kaže izvor Kurira, U. B. pre nekoliko dana iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, gde je bio na psihijatrijskom veštačenju, vraćen je u smederevski pritvor i smešten je u grupnu ćeliju. Čim je stigao, napao je cimera.

Mladenovac, Ubistvo
FOTO: PRINTSCREEN RTS, EPA/ANDREJ CUKIĆ

– Tog dana iskaz u smederevskom tužilaštvu navodno je davala majka U. B., da bi se samo nekoliko sati kasnije on potukao s cimerom – kaže izvor.

Udarao ga u glavu

– U toku noći, pritvorenik je počeo da hrče, što je iznerviralo U. B. Navodno, on ga je probudio i počeo je da viče na njega i da se svađa – objašnjava naš izvor.

Prema njegovim rečima, U. B. potom je i fizički nasrnuo na pritvorenika.

– Počeo je da ga udara pesnicama u lice i glavu. Nekoliko puta ga je udario. To je trajalo tridesetak sekundi, dok nisu došli zatvorski stražari. Reagovali su i sklonili U. B. iz ćelije, a povređenog muškarca su odveli kod lekara. Konstatovane su mu povrede u vidu crvenila i masnica na licu. U. B. nije povređen – navodi naš izvor i dodaje da je o ovom incidentu odmah obavešten i sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu, koji je U. B. i odredio pritvor.

– Ovde je reč o disciplinskom prestupu, tako da će protiv U. B. biti pokrenut disciplinski postupak – objašnjava izvor i dodaje:

– Inače, tokom veštačenja u Centralnom zatvoru U. B. bio je sam u sobi, a po povratku je smešten u sobu s cimerom. O tome je, na osnovu izveštaja lekara i drugih analiza, odluku doneo sud. Pokušali smo juče da dobijemo odgovore od Višeg suda u Smederevu, ali oni nisu želeli da govore na ovu temu.

Zašto nije bio sam?

Nakon ovog nemilog događaja, postavlja se pitanje kako je moguće da masovni ubica ima cimere u ćeliji?! Jordan Antonić, bivši čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu, objašnjava za Kurir da je nesvakidašnje da osoba koja je počinila ovakav masakr nije sama.

– Dok sam radio, pravilo je bilo da se osumnjičeni za ovako težak zločin uvek smešta u samicu i biva pod nadzorom čuvara 24 sata. Pratimo svaki njegov korak i ne skidamo pogled s njega – kaže Antonić i dodaje da je u ovom slučaju najverovatnije postojao konkretan razlog zbog kog je odlučeno da U. B. ne bude u samici.

– Moguće je da je to zbog neke fobije ili nečeg što su lekari procenili tokom veštačenja, a sudija je taj koji donosi konačnu odluku – priča Antonić.

Kurir

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sinisa
22.06.2023 09:36

Dajte mu “pravog” cimera pa ce mu biti kako treba!

Povezane vesti