Foto: MUP

Policajci su uhapsili šest osoba zbog sumnje da su malverzacijama prisvojile 208.159.565 dinara, saopštio je MUP.

Uhapšeni su Z. S. (60), bivše odgovorno lice firme „Zgop“ a.d. Novi Sad, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, B. M. (41), odgovorno lice PD „NIR“, „Herero“ i „MB Aufbau 2001“, koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i pranje novca u saizvršilaštvu.

Foto: MUP

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju i pranje novca u pomaganju, uhapšeni su A. P. R. (54), bivše odgovorno lice PD „NIR“, Z. M. (52), bivše formalno odgovorno lice PD „Herero“, kao i M. N. (44), bivše odgovorno lice PD „Fero promet eksport-import“, dok se D. M. (57), odgovorno lice jedne preduzetničke radnje, tereti za krivično delo pranje novca u pomaganju.

Protiv još 14 osoba, od kojih se za njih pet intenzivno traga, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do kraja aprila 2020. godine, na osnovu fiktivno sačinjene poslovne dokumentacije, koja se odnosi na navodno pružanje usluga izvođenja radova na železničkoj infrastrukturi i IT usluga, prenosili novac sa računa PD „Zgop“ na račune drugih privrednih društava i pravnih lica.

Foto: MUP

Potom su, kako se sumnja, novac uplaćivali na lične račune trojice osumnjičenih za kojima se traga, nakon čega ga je jedan od njih i podigao.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

blic.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Александар
26/03/2022 16:45

Ne puštati ološe nikako iz zatvora,naročito bivšeg direktora ZGOP-a. Mnogima je namestio smicalice i zavio u crno. Da vrati auto