Foto: Ana Lalić/Nova.rs
Viši sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je Amer G.(23) iz Novog Sada osuđen na kaznu od 20 meseci, odnosno, godinu i osam meseci zatvora, zbog nasilja prema nevenčanoj supruzi Dariji T. (28), koje se dogodilo 5. juna ove godine.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, jer se na društevim mrežama pojavio snimak kako u Ćirpanovoj ulici nasilnik tuče i davi bespomoćnu ženu, dok ona sedi na klupi i drži bebu u rukama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

U optužnici je navedeno da je optuženi oko 18.20 časova, nakon rasprave, prvo udario ženu nekoliko puta u glavu, a potom je, s obe ruke, uhvatio za vrat i davio. Takođe joj je zavrtao ruku i nekoliko puta udario u telo.

Suđenje je održano krajem jula, a presuda je izrečena istog dana kad je suđenje počelo. Nakon presude Osnovnog suda podnete su žalbe i sada je Viši sud odlučio da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, te da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje i potom doneo presudu u skladu sa zakonskim odredbama.

Pored kazne zatvora, ovom siledžiji je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom Darijom, tako što mu je zabranjeno približavanje na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjen pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje i komunikacija sa ženom u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dajana
01/12/2022 09:07

Sramota za sud. Da li bi tako presudili da je na tom mestu bila vaša ćerka ili sestra?

tucem cerke
01/12/2022 13:31

HAHAHHA Zamisli ja sudiji isamaram i davim njegovu cerku i njegovo unuce i on mi da samo 20 meseci realno full priča Nasilnicki samo jako braco

Mirjana
01/12/2022 22:31

Debilcina, nek nadje ravnog sebi…