Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro
Slobodanu Malešiću, načelniku novosadske policije, protiv koga Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za navodnu trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, hapšenje je namestio kolega pred penzijom, iz straha da bi prikupljeni kompromitujući materijali protiv njega mogli ugledati svetlo dana.

General Malešić, koga u bezbednosnim krugovima zovu srpski Eliot Nes, zbog beskomromisne borbe koju je u karijeri vodio protiv organizovanog kriminala i korupcije,  postao je pretnja za gore pomenutog policajca čiji su brojni kontakti sa kriminalcima – zabeleženi!

Kako se navodi, Malešiću je smešteno hapšenje da bi ga degradirali i ućutkali, međutim, inspirator cele ove akcije napravio je grešku u koracima, potcenjujući srpskog Eliot Nesa.

– Sav dokazni materijal, snimljeni razgovori, slike i video snimci, koje uhapšeni načelnik novosadske policije poseduje protiv kolege pred penzijom, veoma su kompromitujući za nekoga ko se decenijama krije iza policijske značke i koje je, zahvajujući moćnicima iz sveta kriminala i biznisa, postavljan na visoke funkcije u MUP, a blisko sarađuje sa kriminalcima – otkriva ovaj izvor šokantne podatke o pozadini hapšenja generala Malešića.

Zatim dalje otkriva da je uhapšeni načelnik Malešić došao do ozbiljnih podataka da je taj isti policajac pružao zaštitu optuženom ubici iz Novog Sada.

Inače, visokopiziconirani policajac, koji je generalu Malešiću bezuspešno pokušao da uništi karijeru, imao je brojne kontakte sa sumnjivim privrednicima, i to još iz perioda kada su demokrate došle na vlast u našoj zemlji.

Međutim, ono što je strašnije jeste saznanje da se taj policajac, zajedno sa svojim bliskim prijateljima, godinama bavio zelenašenjem i da je zbog ovog njegovog prljavog posla stradao jedan policijski službenik!

-Paradoks ove priče je da je taj visokopozicionirani policijski službenik, koji se bavi zelenašenjem, učestvovao u akciji “Zeleno” na teritoriji cele Srbije, u kojoj su hapšeni zelenaši!? Ceo Novi Sad zna da je godinama davao novac na kamatu i da je zbog kombinacija sa kamatama ubijen jedan policajac koji mu je bio najbolji drug, međutim, ceo slučaj je zataškan, kaže na kraju ovaj izvor.

Uhapšeni Slobodan Malešić 2014. godine bio je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a marta 2016. imenovan je za prvog čoveka Policijske Uprave Kragujevac, gde je postao poznat kao “kragujevački Eliot Nes”, jer su zahvaljujući njemu počele sveobuhvatne akcije MUP u ovom gradu.

Iz Kragujevca je otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića, nakon čega je preuzeo funkciju načelnika novosadske policije. Rođen je 1976. godine u Prijepolju, a na Policijskoj akademiji u Beogradu diplomirao je 1999. godine.

srbijadanas.com

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pera
12/04/2022 22:24

Kako se kriju , što ga nije kad je već Eliot ?