Naš čitalac Marko, prosledio je na adresu naše redakcije fotografije sa poslednjeg sprata zgrade Poreske uprave u kojoj je 17. marta došlo do požara u kancelariji koja navodno pripada poreskoj policiji.

Najmanje jedna kancelarija je potpuno izgorela, a pojavile su se spekulacije da bi požar mogao biti podmetnut jer su izgoreli dokazi vezani za dve velike aktuelne istrage.

Podsetimo, kako je pisao naš portal, požar, u kom su u 17. marta gorele dve kancelarije, na petom spratu zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina, nije izbio slučajno. Na tom spratu nalaze se kancelarije poreske uprave, i u njima se nalazila dokumentacija vezana za dva vrlo aktulena predmeta. Kako kažu naši izvori iz istrage, postoje indicije da je možda reč o uklanjanju dokaza. Policija istražuje da li je požar na petom spratu zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina podmetnut.

– U privrednom kriminalu dokumentacija predstavlja najvažnije dokaze. Ako njih nema, delo se teško dokazuje. I zato istražni organi trenutno istražuju da li je do požara došlo slučajno, ili je podmetnut, kako govore indicije s kojima se trenutno raspolaže. A takođe je zanimljivo da je među određenim licima i privrednicima vladalo veliko uzbuđenje i uznemirenost poslednjih dana – navodi naš izvor.

Inače, požar je gasio veliki broj vatrogasaca sa četiri vozila. Lice mesta obezbeđivale su jake snage policije, a celu akciju gašenja pratio je i načelnik PU Novi Sad, Slobodan Malešić.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments