Foto: Nikola Bilić/nsuzivo.rs, ilustracija

Troje Novosađana uhapšeno je zbog lažne dojave da je u zgradi novosadkog suda postavljena bomba. Novosadska policija saopštila je da su T. M. (1996), D. M. (1993) i Č. I. (1983) učestvovali u zaveri lažne dojave i da su odgovorni za izaivanje panike.

Policija je saopštila da je 13. jula, T. M. pozvala telefonom centralu novosadskog suda i lažno dojavila da je u tom objektu postavljena bomba. Takođe, sumnja se da ju je na lažnu dojavu bombe, posredstvom D. M, nagovorio Č. I. kako bi bio odložen proces koji se protiv njega vodi u Osnovnom sudu.

T.M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedene, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu. Č. I. je sproveden u Okružni zatvor, na osnovu poternice koju je za njim raspisao Osnovni sud u Novom Sadu.

K.A.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
18/07/2021 19:07

Добар урађен посао полицијо

Bratislav
20/07/2021 09:31

Voleo bih da postoji mogućnost da se protiv ovih lica istovremeno vodi i postupak za naknadu materijalne štete koju su izazvali svojim lažnim dojavama. Kad budu morali da plate nekoliko miliona dinara, verujem da nikome neće v pasti na pamet da dojavljuje sudu ovakve gluposti.Ovim putem čestitke policiji na efiksano obavljenom poslu, a internet portalu i ostalim medijima molba da o ovakvim slučajevima više izveštavaju (do okončanja postupaka protiv ovih i drugih lica koja rade ovakve stvari).