Radnik i policajac spasli devojku iz nabujalog Dunava

       
Foto: Dušan Mladenović

Radnik DP “World” Novi Sad Slavko Janković i Jan Vrška, pripadnik granične policije, spasli su juče oko 7.30 devojku iz Dunava nedaleko od Žeželjevog mosta.

Uspeli su da je izvade iz vode i stave u čamac, a onda su je prevezli na sigurno. Odmah je pozvana i Hitna pomoć, koja je devojku u svesnom stanju prevezla u Urgentni centar.

Zasad nepoznata devojka, za koju saznajemo da je 22-godišnja Podgoričanka koja studira u Novom Sadu, dozivala je u pomoć, a to je najpre čuo Slavko Janković, radnik “Vorlda”. Ugledavši devojku kako se bori sa rečnim talasima, odmah je pozvao granične policajce, udaljene od njegovog broda stotinak metara, te su najbrže što su mogli seli u čamac i krenuli da je spasavaju.

“Video sam osobu u vodi, i u prvi mah sam pomislio da je muškarac”, kaže Janković. “Začulo se dozivanje u pomoć, reka je devojku sve brže nosila prema Žeželjevom mostu”.

Sa pojasevima za spasavanje, najbrže što su mogli, Janković i Vrška su čamcem krenuli za njom, i srećom, uspeli da je sustignu. Devojci, koja je već bila na ivici snage, dodali su pojas za spasavanje…

Devojka je, kako saznajemo, spasiocima kazala da je nedaleko od Varadinskog mosta nameravala da malo pliva, ali da ju je onda iznenada voda povukla i sve više i dalje nosila.

Izvor: Novosti

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ганг Рена
29/06/2020 14:44

Свака им част, браво за њих. А девојка је ваљда схватила да штранд не постоји само ради изгледа, већ због тога што тамо има ограда и спасиоци и поука за већину који мисле да је дунав ко базен, дунав је опасна река није за брчкање!

neko sa vode
01/07/2020 13:50

inace, devojka nije usla u vodu da se malo okupa i pliva nego pijana “ćurka” skočila sa Duge da bi plivala, misli to je ko u Budvu namore… svaka čast i Slavku i Vrletu sto su je spasili !