Foto: MUP

Novosadska policija uhapsila je Z.O.(46)  koji se sumnjiči da je ukrao vrednu opremu iz DVD Petrovaradin, kao i da je izvršio još nekoliko teških krađa.

On se, između ostalog, sumnjiči za teške krađe u jednoj novosadskoj školi, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Petrovaradinu, ugostiteljskom objektu u Sremskoj Kamenici i više privatnih kuća i stanova.

Prilikom hapšenja, u njegovom stanu je pronađeno više predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela, kao i 24 grama amfetamina.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Podsetimo, u noći između 11. i 12. oktobra obijene su prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Petrovaradin” u Ulici Pavla Jurišića Šturma 2 u Petrovaradinu.

Tom prilikom nepoznati počinioci su odneli dva nova izolaciona aparata marke Dräger, dve potpuno nove vetrovke koje su sastavni deo radne vatrogasne uniforme sa natpisom “VATROGASAC DVD”, kupljene putem konkursa Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, par novih vatrogasnih rukavica marke Rosenbauer, zatim vatrogasni šlem i sikiricu stare više od 100 godina, vatrogasni opasač, mesingano zvono za pozivanje vatrogasaca na požar, poklon prijateljskog vatrogasnog društva iz Nemačke i još nekoliko poklona dobijenih tokom godina od mnogih prijatelja društva, a koji su stajali u vitrinama u kancelariji društva.

Dva potpuno nova kompleta Dräger izolacionih aparata kupljena su u julu ove godine plaćena su preko 350.000 dinara, a odneta su neraspakovana u kutijama sa sertifikatima i garantnim listovima. Vatrogasne vetrovke vrede oko 17.000 po komadu.

Autor: Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments