Srpska policija uhapsila je posle Darka Eleza (40) i njegovog starijeg brata Davora (43). Priveden je i V. P., najverovatnije takođe po međunarodnoj poternici koju su raspisale vlasti BiH, koje braću Elez potražuju zbog niza krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, iznude, pranje novca.

Posle saslušanja V. P. je pušten jer je, nezvanično saznajemo, krivična dela za koja se tereti počinio pre 2015. godine, od kada važi dogovor dve države o izručenju.

– Davor Elez je uhapšen, a policija traga za još jednom osobom – naveo je izvor Srpskog telegrafa, ne precizirajući po kom osnovu je Davor, koji, kao i njegov brat, ima dvojno državljanstvo srpsko i BiH, završio iza rešetaka.

Braća Elez, od kojih je poznatiji mlađi Darko, bili su svojevremeno dovođeni u vezu s nizom likvidacija u Republici Srpskoj, a navodno su članovi njihove grupe radili kao plaćene ubice, ne samo u BiH već su sprovodili svoje akcije i u Srbiji.

U toku je sudski proces u BiH protiv članova Elezove grupe, a spisak optuženih biće kompletiran kada Srbija izruči Darka Eleza vlastima susedne države. Protiv Davora Eleza postupak je razdvojen, a njega su istražni organi te zemlje doveli u vezu s nekim ubistvima na teritoriji BiH. Iako je Davor stariji od braće Elez, u kriminalnoj organizaciji bio je, prema saznanjima policije, broj dva.

Jedina mogućnost da Darko Elez ne bude izručen jeste ako srpska policija u međuvremenu otkrije da je umešan u neki od zločina koji su se poslednjih godina dešavali u Srbiji, a koji se dovode u vezu s Darkom ili sa članovima njegove grupe. Prema operativnim saznanjima policije, Elez i njegova ekipa prvo su počeli da rade za ozloglašeni “kavački klan” kao spoljni saradnici da bi onda postali njihovi vojnici.

– U krugovima bliskim kriminalnom miljeu pojavila se priča da je Darko Elez umešan u ubistvo poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Novom Beogradu. Nakon toga se posvađao s jednim od svojih saradnika Strahinjom Stojanovićem, koji je ove godine dignut u vazduh u Novom Beogradu – navodi izvor Srpskog telegrafa.

Braća Elez su u Srbiji imala špeditersku firmu koja im je bila pogodna za pranje novca, ali i za transport ljudi i robe između Srbije i BiH. Darko Elez je navodno počeo kriminalnu karijeru kao švercer cigareta, ali je onda prešao i na šverc narkotika. Pošto je imao vezu s obe strane Drine, on je postao i blizak saradnik “kavačkog klana” jer je mogao bez problema preko Drine da švercuje ne samo robu već i ljude koje je tražila policija jedne ili druge zemlje.

Izvor: Republika

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Simo Skipina
30/12/2020 14:27

Super sto su dileri i ubice iza resetaka,takve klosare ne treba nikad pustiti…

Neda
19/01/2021 10:57
Reply to  Simo Skipina

Da, ali kao sto biva, nase vlasti ce ga pustiti

Simo Skipina
30/12/2020 14:29

Pozdrav za hapsenje