Otvaranje glavnog pretresa protiv tridesetogodišnjeg Dejana D. iz Herceg Novog, koji se tereti da je pre dve godine u Novom Sadu, na Grbavici, ubio svoju bivšu devojku D. J, održano je u ponedeljak, u novosadskom Višem sudu.

Dnevnik piše da je okrivljenom, koji je u pritvoru od 26. decembra pretprošle godine, pripisuje se da je nožem ubio bivšu devojku pred njenom zgradom u Ulici Alekse Šantića.

Devojka je preminula na putu do Urgentnog centra, dok je okrivljeni za ubistvo uhapšen nekoliko sati kasnije na Limanu, nakon potere u kojoj je slupano vozilo policije.

Hapšenje Dabovića na Limanu

Dušankini roditelji bili protiv njihove veze

Dejan je naveo da su Dušankini roditelji bili protiv veze sa njim. Njen otac nije hteo da čuje o tome da se oni zabavljaju.

On je na glavnom pretresu u ponedeljak izneo svoju odbranu, ali nije posle toga želeo da odgovara na pitanja suda, branioca i tužioca. Okrivljeni je pričao o vezi koju je imao sa D. J. i svojim lošim navikama. Nakon izlaganja je rekao da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Tokom potere za Dabovićem, policija je slupala službeno vozilo na Bulevaru oslobođenja

Došao u grad pa opljačkao kladionicu

– Odlučio sam da odem u Novi Sad 24. decembra 2019. godine. Prvo sam stigao u Beograd, otišao da se kockam i potrošio pare. Rezervisao sam u Novom Sadu privanti smeštaj, gde sam inače odsedao uz obećanje da ću naknadno platiti- Rekao je Dejan.

U jednom momentu, po izlasku iz radnje viknula je u telefon “Dejan Dabović mi preti nožem” 

– Sledećeg jutra otišao sam pred njenu zgradu bez najave, da je iznenadim jer je ona to volela, ali ujutru je nisam dočekao onda kada sam mislio da će krenuti na posao. Potom sam odlučio posle dva dupla vinjaka u kafiću da opljačkam kladionicu da bih došao do para da platim smeštaj i da odem da se kockam. Kupio sam nož ušao u jednu kladionicu, čekao da gosti odu i kad je radnica otišla do toaleta ja sam ušao za njom, upozorio je da imam nož i da ne izlazi dok ja ne uzmem pare. Ona je ostala zatvorena, ja sam iz kase uzeo 11.000 dinara. Uveče sam otišao opet ispred njene zgrade, dočekao sam da prođe pored mene bez javljanja, u društvu, pa sam je pozvao da siđe. Ona je sišla, šetali smo oko sat vremena  i pričali smo o stvarim koje nemaju veze sa našim odnosom, a mi tada nismo zvanično bili u vezi, ali nije bila retkost da se pomirimo za sve vreme zabavljanja-  Nastavio je optuženi.

Dodao je da je da je otišao sam u smeštaj i da se kobnog dana poslepodne našao sa Dušankom kod Limanske pijace.

Kazala mi je “Skloni se idiote jedan i pljunula me” Počeo sam da je udaram…

– Ušla je u market da kupi vodu, krenuli smo ka njenoj zgradi. Ona je pokušavala da nekog zove mobilnim telefonom, a ja da saznam koga zove. U jednom momentu, po izlasku iz radnje viknula je u telefon “Dejan Dabović mi preti nožem” . NIsam vadio nož već sam joj rekao da ga imam kod sebe, onaj koji sam spominjao zbog pljačke kladionice. Pokušao sam tom prilikom da je zagrlim, ona je uzmicala, ponovo sam pokušao da je zagrlim. Mene je to iznerviralo, nisam nosio nož da ga upotrebim već zbog svoje sigurnosti. Jako me je pogodilo kad sam čuo šta je preko telefona. Kazala mi je “Skloni se idiote jedan i pljunula me” Počeo sam da je udaram pesnicama o od tada gubim sećanje – Rekao je Dejan

Fotografije sa mesta zločina

Nakon zločina lutao besciljno, pa onda uhapšen

On je potom rekao da je otišao do smeštaja po drugu jaknu, da se kretao besciljno i da su ga prolaznici čudno gledali, te da je kasnije u policiji zatržaio medicinsku pomoć

” To je sve čega se sećam i ne želim da odgovaram na dalja pitanja – Zaključio je Dabović

Nastavak suđenja zakazan je za 16. mart kada se očekuje saslušanje sudskih veštaka i iznošenje završnih reči.

nsuzivo.rs/dnevnik.rs

 

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
правда
09/02/2021 14:29

Смртна казна за све оне који одузму туђи живот, као овај младић

Mare
09/02/2021 21:00
Reply to  правда

Laka je to smrt za takve.

dejan
09/02/2021 16:09

klasičan nesigurni Crnogorski junak

Joke
10/02/2021 04:29

Crnogorci. Sta reci drugo. Ne vole Srbe a ovamo ne mozes ih isterati iz Srbije. Prepuni su ih nasi gradovi. A nista dobro ne donose sem svog divljackog i nasilnickog mentaliteta.

Marko
10/02/2021 13:54
Reply to  Joke

Nemojte blatiti Crnogorce na osnovu jednog coveka kao i sto nije uredu blatiti Srbe na osnovu jednog coveka. Svi smo mi ljudi samo naravno u svakoj drzavi postoje idioti.