Bivši Načelnik Šušnjič dok je bio na funkciji FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad, Milorad Šušnjć, suspendovan je i oduzeti su mu službena legitimacija i oružje, saznaje nezvanično Kurir iz izvora bliskih policiji. 

 – On je trenutno pod istragom Službe unutašnje kontrole. I pre njegove smene u septembru prošle godine, kontrolisan je njegov rad, a pojava snimka na kome se vidi Ivan Kontić kako prebija mladića u Novom Sadu i lomi mu ruke, samo je ubrzala njegovu smenu” – navodi izvor Kurira.

Foto: MUP Crne Gore

Šušnjić je smenjen pošto je utvrđeno da su policajci kasnili sa podnošenjem krivične prijave a da je ceo proces protiv Kontića pokrenut tek pošto je advokat oštećenog mladića podneo privatnu tužbu. Ispostavilo se da je to kašnjenje policije, koja je uz to kvalifikovala delo blaže nego što je trebalo, Šušnjća koštalo položaja načelnika PU Novi Sad.

– To nije jedini slučaj gde su istrage sprovođene sporo i traljavo. Pojava snimka je bila samo vrhunac – navodi sagovornik Kurira.

Ivan Kontić, koga Više tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva M. M. pobegao je u Crnu Goru. Srpske vlasti su za njim raspisali poternicu po kojoj je Kontić uhapšen u iznajmljenom stanu u Podgorici, posle čega je izručen Srbiji.

Zanimljvio je da je suspenzija Šušnjića došla neposredno pošto je policija uhapsila Novosađanina D, B, (32), osumnjičenog da je od fudbalera FK “Vojvodina” pokkušao da iznudi 40.000 evra. D.B. je uhapšen prilikom primopredaje novca o čemu je Kurir pisao.

Osumnjičeni D. B. je blizak jednom od čelnika novosadskom kluba, ali je FK “Vojvodina” tim povodom izdala saopštenje u kome se ogradila od D. B. i gde je navedeno da će sarađivati u istrazi.

Nsuzivo.rs/Kurir.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Joca
05/02/2021 22:32

“Blizak jednom od celnika FK Vojvodina…”, da nije sa Snajperom mozda??!:)) Kakva se vi banana od kluba kad vam krimos sedi u Upravnom odboru.

Nemam
06/02/2021 20:30

Zaboravili ste da je Šušnjić saradjivso sa Hrkalovićkom.

Dragan
07/02/2021 10:27
Reply to  Nemam

A Hrkalovićka sa Stefanović em….a Stefanović sa Vučićem itd….