(VIDEO) BAHATI VOZAČ UMALO NAPRAVIO TRAGEDIJU: Ušao u suprotan smer na autoputu, presekao put automobilu, pa pobegao sa lice mesta

       

Vozač šlepera zamalo je izazvao veliku tragediju kada se uključio na autoput iz trake za isključivanje, vozeći pre toga u suprotnom smeru.

Ugrozio je ne samo vozila na autoputu, već i vozila koja su se isključila sa autoputa, a usput je izazvao i udes. Sve se događalo na auto-putu, na izlazu iz Beograda u smeru ka Šidu.

Radi se o šleperu sa poluprikolicom čija masa iznosi do 40 tona. Udarac u taj kamion ili prikolicu je praktično kao da udaraš u zid, a može da bude i mnogo strašnije od toga.

 

Na sreću vozača “škode”, koji je naleteo na šleper, udarac nije bio toliko jak da bi bio koban. Zato je sve i prošlo bez većih posledica, međutim, ono što je lako zaključiti po snimku je da se vozač šlepera nije ni zaustavio posle udesa.

– Ako auto “podleti” pod prikolicu većom brzinom (koja je normalna za autoput), posledice su po pravilu stravične. Vozač i putnici stradaju, ne pomažu im ni pojas, ni vazdušni jastuci. Od automobila se napravi “kabriolet”, a tela stradalih budu u takvom stanju da ih jedva identifikuju – rekao je za Telegraf direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović.

– Ovde je izbegnut masakr – zaključio je Okanović.

Autor: Telegraf.rs

Video: Telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments