Dijamantska noć u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani u režiji najbolje regionalne i jedne od najcenjenijih evropskih MMA pozornica – Serbian Battle Championship koja nastavlja veoma aktivan period organizovanja manifestacija mešovitih borilačkih veština za takmičare iz svih krajeva sveta.

U 36. izdanju SBC Revenge impresivan spisak borbi, koji je ljubiteljima MMA u našoj zemlji i širom planete pružio još jedno sportsko borilačko veče za pamćenje. Učešće renomiranih boraca iz Brazila, Rusije, Portugala, Angole, Srbije u prepunoj sportskoj lepotici grada na Begeju koja je ove večeri imala poseban sjaj iznedrio je i novi momenat u istoriji svetskog MMA takmičenja. Jedan borac je učinio nešto što niko do sada nije, borio se u jednoj noći u dve borbe i ostvario velike pobede. Reč je o mladoj MMA zvezdi Srbije, 24 – godišnjem Predragu Bogdanoviću, članu Family Fight Team-a iz Novog Sada koji je duplom pobedom pod svodovima Kristalne dvorane potvrdio da je jedan od najboljih mladih boraca u svetu, maestro brazilske džiu-džice i velika zvezda u usponu koja će Srbiji tek donositi pobede i radosti.

U prvoj borbi večeri Bogdanović je savladao Slavoljuba Mitića tehničkim nokautom u drugoj rundi, da bi u osmoj borbi večeri izašao na megdan iskusnom i renomiranom borcu iz Angole Arturu Lemosu koji je u poslednji momenat ostao bez porotivnika koji je zbog povrede morao otkazati učešće. Ovakav splet događaja naveo je dva srpska borca, koji su već imali zakazan međusobni okršaj na SBC 36 Revenge manifestaciji da pokažu karakterističan borbeni duh i hrabrost, i da bez razmišljanja ponude da pobednik iz njihovog međusobnog duela kasnije u toku večeri pruži borbu Arturu Lemosu. Predrag Bogdanović odmah je ponudio da u slučaju pobede u prvoj borbi nastupi i u borbi protiv Lemosa, a njegovoj odluci priključio se i njegov protivnik, Slavoljub Mitić.

U fantastičnom džiu-džicu prikazu nakon tri runde beskomprimosne borbe Bogdanović je ostvario i drugu pobedu u ovoj dijamantskoj zrenjaninskoj noći za njegovih ukupno 10 trijumfa do sada, bez poraza, čime se nalazi na dobrom putu ka UFC oktagonu.

– Zaista smo ponosni da u svojim redovima imamo ovakve beskompromisne profesionalce koji su spremni za borbu uvek i u svakoj situaciji, a ovaj splet događaja je sigurno nešto što je presedan, jer nigde u svetu nismo imali priliku da gledamo kako borac, bez prethodnog najavljenog takmičenja turnirskog tipa, dan pre manifestacije pristane da u slučaju pobede odradi još jednu borbu protiv veoma opasnog i kvalitetnog protivnika – ponosno ističe prvi čovek SBC Revenge organizacije Bojan Mihajlović.

SBC Revenge

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
23/10/2021 00:55

Богдановић Милоја Зоран