Претрага
Претрага
Close this search box.

“21114 Film fest” od 27. decembra na osam lokacija u Novom Sadu

Foto: Ustupljene fotografije

Osmi po redu „21114 Film fest” održaće se u trajanju od četiri dana i to od 27. do 30. decembra na osam lokacija na zatvorenom, svuda po Novom naselju u Novom Sadu.

Nakon što je festival odložen zbog loših vremenskih prilika u svom originalnom letnjem terminu, organizatori su uspeli da osmisle i aktiviraju nekoliko prostora u ovom novosadskom kvartu, te će Novosađani tako ipak imati priliku da uživaju u najnovijim naslovima autora iz regiona, kao i kratkometražnim selekcijama – Zlatni Čep, Trešnja_fest i Internacionalnoj selekciji, i brojnim drugim sadržajima.

Tim povodom, čak osam lokacija će za ovu specijalnu priliku postati bioskopi i filmske sale, a mesta koja će svoja vrata otvoriti ljubiteljima sedme umetnosti su: Centar za proizvodnju znanja i veština (CPZV), Udruženje za pomoć mentalno nedovljno razvijenim osobama (MNRO), veterinarska ambulanta Darvin, frizerski salon Mile, Otvorena čitaonica Vesne Marković, picerija Alo, Gerontološki centar, ali i otvoreni prostori u ovom delu Novog sada poput parka Među brezama i Binacikla.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program, lokacije, satnica i brojna iznanađenja osmog, “redizajniranog” filmskog festivala na Novom naselju, biće dostupni na Facebook i Instagram stranici Novog kulturnog naselja.

Podsetićemo da je filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina prikupio velike simpatije publike, te je prošlogodišnja izdanja festivala posetilo više od deset hiljada Novosađana.

„21114 Film fest” jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja čiji je cilj da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar. U sklopu ove inicijative udruženje je od 2014. do danas aktiviralo i oživelo brojne javne prostore ovog dela Novog Sada. Na taj način, kreiran je svojevrsni i autentični prostor kulture na otvorenom uz uspešno realizovane brojne umetničke i kulturne projekte na lokalnom i međunarodnom nivou.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i dugogodišnjih prijatelja festivala.

nsuzivo.rs

 

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti